Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKN] Czy wnętrze mojego auta to S-line ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, czy moje auto to S-line (wnętrze)? Niby nigdzie nie jest to oznaczone, ale chyba jednak pewne elementy pochodzą z tego pakietu... Czy występowały auta z wyposażeniem S-line, ale bez logo? Wnioskuję po tym, że według wyklejki w ks. serwisowej mam między innymi sportowe zawieszenie. Poniżej kilka fotek mego auta.

Audi_A4_13.jpg

Audi_A4_14.jpg

Audi_A4_15.jpg

Audi_A4_07.jpg

Opublikowano

Jak na sportowe zawieszenie, to trochę wysoko stoi.

Poza tym, to wnetrze s-line miało bodajże czarne słupki i podsufitkę :mysli:

Opublikowano

bogate, ale nie s-line

gałka biegów jest s-line tylko (choć nie pamietam czy czasem s-line gałka czarna nie jest)

podsufitówka czarna nie jest wyznacznikiem s-line'a

Opublikowano

Z tego co wiem to S-Line wychodził tylko w czerni. WG katalogu detali B7 pakiet wewnętrzny zawiera:

- Tapicerka siedzeń, deska rozdzielcza, podsufitka i wykładzina podłogowa w kolorze czarnym

- Aluminiowe elementy dekoracyjne S line w odcieniu matowym na życzenie: elementy dekoracyjne z drewna szlachetnego Brzoza w odcieniu popielatym lub lakierowane w kolorze czarnym specjalnym

- Przednie fotele sportowe ze specjalnie wyprofilowanymi bokami obszytymi skórą oraz częścią środkową w tkaninie Speed w kolorze czarnym (Logo S line w oparciach przednich foteli) na życzenie: Tapicerka skórzana Valcona w kolorze czarnym lub tapicerka skórzana Volterra w kolorze grafitowo-czarnym

- 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line na życzenie: wielofunkcyjna 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line, dla przekładni manualnej na życzenie: wielofunkcyjna 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line, dla przekładni tiptronic/multitronic

- Gałka i osłona dźwigni zmiany biegów obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym na życzenie: aluminiowa gałka zmiany biegów (dla przekładni manualnych)

- Dźwignia hamulca ręcznego obszyta skórą w kolorze czarnym

- System informacyjny kierowcy

Opublikowano

pre-pl popraw mnie, jeśli sie mylę.

Czarna podsufitka nie jest elementem s-line??

Wiesz. Ciagle czegos nowego sie dowiaduję, ale gdzieś czytałem (nie wiem, czy nie czasem tu na Forum), że ta podsufitka jest nieodzownym elementem pakietu.

Opublikowano

Madas ma S-line i nie ma ciemnej podsufitki ale taborety pomimo braku skóry ma bardziej kubełkowe :) reszta to raczej różnica w detalach, jak widać na forum można mieć skórę nie mając S-line'a.

Opublikowano

Madas ma te same kubełki :)

Ten środek jest bardzo ładny, czarny sufit by wszystko zepsuł...

Opublikowano

taborety pomimo braku skóry ma bardziej kubełkowe :)

nie rozumiem tego stwierdzenia bardziej kubełkowe :gwizdanie: przeciez były dwa rodzaje foteli albo stołek albo kubełek :cool1:

Opublikowano

Kolega Richi_TDI ma po prostu fotele sportowe ale... to nie S-Line :)

Będę może zbyt brutalny, ale - mimo że to piękne auto - z S-Line nie ma raczej nic wspólnego (no może poza dekorami aluminiowymi i skórą na drążku biegów i hamulcu ręcznym, ale te opcje często dokładano po prostu na specjlane życzenie).

pre-pl popraw mnie, jeśli sie mylę.

Czarna podsufitka nie jest elementem s-line??

Wiesz. Ciagle czegos nowego sie dowiaduję, ale gdzieś czytałem (nie wiem, czy nie czasem tu na Forum), że ta podsufitka jest nieodzownym elementem pakietu.

truckmaniac - czarna podsufita jest tylko częścią pakietu ale to że jest w aucie wcale nie znaczy że autko to S-Line. Tak naprawdę to ciężko odpowiedzieć czy dane auto to S-Line czy nie - no bo nie ma ustalonej granicy kiedy tak się dzieje... gdy jest 40% pakietu? 50%? Tak sobie głośno "myślę" :)

Opublikowano

Generalnie piękne wnętrze i tym się cieszyć! :naughty:

s-line jak dobrze wyczytałem na forum posiada albo pakiet wewnętrzny albo zewnętrzny (jest też opcja obu naraz)

i chyba czarna podsufitka jest zarezerwowana dla tego pakietu wewnętrznego.. bo z pakietem zewnętrznym (tylko) posiada sportowe fotele,sportowa kierownice identyczna do twojej bez znaczka s-line oraz zwykłą jasna podsufitkę (ma inny zderzak przedni, dokładkę tylnego zderzaka oraz listwy na drzwiach)... tak bardzo w skrócie.

Opublikowano

bo z pakietem zewnętrznym (tylko) posiada sportowe fotele,sportowa kierownice identyczna do twojej bez znaczka s-line oraz zwykłą jasna podsufitkę (ma inny zderzak przedni, dokładkę tylnego zderzaka oraz listwy na drzwiach)... tak bardzo w skrócie.

Pakiet zewnetrzny nie ma nic wspólnego z pakietem wewnętrznym :gwizdanie: napisałes ze jesli jest zewnętrzny to odrazu maja być sportowe fotele , sportowa kiera itd a tak nie jest :cool1:

np. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_20_t_fsi_quattro_sline-t65102.0.html

Opublikowano

bo z pakietem zewnętrznym (tylko) posiada sportowe fotele,sportowa kierownice identyczna do twojej bez znaczka s-line oraz zwykłą jasna podsufitkę (ma inny zderzak przedni, dokładkę tylnego zderzaka oraz listwy na drzwiach)... tak bardzo w skrócie.

Pakiet zewnetrzny nie ma nic wspólnego z pakietem wewnętrznym :gwizdanie: napisałes ze jesli jest zewnętrzny to odrazu maja być sportowe fotele , sportowa kiera itd a tak nie jest :cool1:

np. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_20_t_fsi_quattro_sline-t65102.0.html

kurcze masz racje.. czyli dowolność konfiguracyjna jest...no nic trzeba by zasięgnąć informacji w ASO jak wygląda konfiguracja pakietu s-line i co od czego zależne

Opublikowano

Konfiguracja jest dowolna - możesz mieć częśćiowy pakiet zewnętrzny i częściowy wewnętrzny, jak kto chce... Przynam szczerze że jeszcze nie widziałem pełnej opcji "usportowionej". BTW dlaczego czarna podsufita nie jest ostatecznym wyznacznikiem że dany model to S-line? No bo to taki sam element jak np. pełny FIS który także wchodzi w skład pakietu a przecież większość z nas ma go też w furakach seryjnych.

Pakiety S line [wariant dla B7]

Oferowany przez Quattro GmbH program S line gwarantuje idealne połączenie sportowego stylu

z najwyższym komfortem jazdy. Pakiety S line w nowym Audi A4 stanowią kombinację optymalnie

dobranych elementów optycznych i technicznych najwyższej jakości. Wprowadzają nas one w sportowy

świat Audi, wyróżniając nasz samochód zdecydowanie – choć dyskretnie – spośród modeli seryjnych.

Pakiet sportowy S line

- 9-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich o wymiarach 7,5 J x 17, z oponami 235/45 R 17 na życzenie 9- lub 5-ramienne obręcze ze stopu metali lekkich o wymiarach 8 J x 18, z oponami 235/40 R 18

- Obniżone o 20 mm zawieszenie sportowe S line z niezwykle dynamicznym układem jezdnym

- Emblemat S line na osłonie chłodnicy oraz na bocznych listwach ochronnych z tyłu po obu stronach pojazdu

- Wersja S line dostępna we wszystkich lakierach podstawowych, dodatkowo w lakierach specjalnych: srebrnym perłowym Avus i czerwonym perłowym Misano

- Emblemat S line w progach drzwiowych

- Tapicerka siedzeń, deska rozdzielcza, podsufitka i wykładzina podłogowa w kolorze czarnym

- Aluminiowe elementy dekoracyjne S line w odcieniu matowym na życzenie: elementy dekoracyjne z drewna szlachetnego Brzoza w odcieniu popielatym lub lakierowane w kolorze czarnym specjalnym

- Przednie fotele sportowe ze specjalnie wyprofilowanymi bokami obszytymi skórą oraz częścią środkową w tkaninie Speed w kolorze czarnym (Logo S line w oparciach przednich foteli) na życzenie: Tapicerka skórzana Valcona w kolorze czarnym lub tapicerka skórzana Volterra w kolorze grafitowo-czarnym

- 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line na życzenie: wielofunkcyjna 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line, dla przekładni manualnej na życzenie: wielofunkcyjna 3-ramienna sportowa kierownica obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym, z emblematem S line, dla przekładni tiptronic/multitronic®

- Gałka i osłona dźwigni zmiany biegów obszyta skórą perforowaną w kolorze czarnym na życzenie: aluminiowa gałka zmiany biegów (dla przekładni manualnych)

- Dźwignia hamulca ręcznego obszyta skórą w kolorze czarnym

- System informacyjny kierowcy

Pakiet S line exterieur

- Sportowy zderzak przedni

- Sportowy kształt osłony chłodnicy

- Emblemat S line na osłonie chłodnicy oraz na bocznych listwach ochronnych z tyłu po obu stronach pojazdu

- Ozdobna listwa drzwi

- Listwy progowe w drzwiach z emblematem S line

- Spoiler S line na pokrywie bagażnika (limuzyna)

- Spoiler S line dachowy (Avant)

- Lakierowany wkład dyfuzora w części tylnej

Opublikowano

Konfiguracja jest dowolna - możesz mieć częśćiowy pakiet zewnętrzny

hmmmm nie widziałem częsciowego pakietu zewnetrznego :gwizdanie:

Przynam szczerze że jeszcze nie widziałem pełnej opcji "usportowionej".

ot prosze :tongue4:

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_a4_avant_quattro_30_tdi_sline-t47110.0.html

Opublikowano

No dobra Cub teraz już widziałem :tongue4: Ale nie zmienia to faktu że jest ich mało... Co do niepełnego pakietu zewnętrznego... u mnie tak jest :tongue4: (tyle że pakiet sam sobie rezam...)

Opublikowano

Co do niepełnego pakietu zewnętrznego... u mnie tak jest :tongue4:

Nie chce mi się wierzyc ze fabryka wypuściła coś takiego :gwizdanie:

a z tego co zauwazyłm to sobie sam dołożyłes przedni zderzak :gwizdanie: :tongue4:

Opublikowano

Hehe no jasne że nie ale... z taśmy zjechało wyposażone w:

- zawiecha -20

- ciemna tapicera (oprócz podsufity)

- skóra na gałce biegów i ręcznym

- alu dekory

- pełny FIS

Resztę dołożyłem sam. Brakuje mi jeszcze spojlera na klapę i zderzaka z tyłu. No i teraz odpowiedz - zaglądasz do środka, pada pytanie takie jak Richiego czy to S-Line...?

Opublikowano

zawiecha -20

- ciemna tapicera (oprócz podsufity)

- skóra na gałce biegów i ręcznym

- alu dekory

- pełny FIS

no ale sam napisałeś ze pakiety zewnętrzne były niepełne :gwizdanie: wiec Ci napisałem ze pierwsze słysze o czymś takim !

odnośnie wnętrza to to co wymieniłeś to sobie mozna poprostu domówić przy konfigurowaniu samochodu :gwizdanie:

Opublikowano

Dobra Cub, poddaję się - przekonałeś mnie...

Opublikowano

Ori s-line to zawsze pelna czerń, dekory alu, kubly skora lub polskora.

Istnieje tez cos takiego jak sport pakiet [trojramienna kiera, galka biegow etc.]... ale to nie jest s-line.

cuber, lukaszr ma czarna podsufite... a nie ma s-line'a :cool1: Ciekawe, czy tak wyjechal z fabryki :mysli: