Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kuny - szkodniki jak zapobiegać i chronić samochód?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam temat odbiega trochę od wątku motoryzacyjnego, ale jest z nim powiązany ;) Nie widziałem takiego tematu i przychodzę z zapytaniem jak skutecznie zapobiegać, chronić swój samochód przed ewentualnymi szkodnikami, jest masa sposobów domowych, są i takie mniej amatorskie lecz mimo to nie każdy patent działa.. Nie pytał bym gdyby mnie taki problem nie nawiedził i kuny by mi nie zaatakowały samochodu, nie byłem u Sb zostawiłem na noc samochód na zew rano pełno ciapek po karoserii i ślady co najgorsze pod maską (zaczęła się dobierać do maty wygłuszającej maski) na szczęscie została nieznacznie naruszona wydziubkana :(Nie mam możliwości schować go tam do garażu a będę musiał się z tym uporać, ponieważ wiem że sąsiedzi mają takowy problem i jest ich tam sporo nie daleko po sąsiedzku właśnie te kuny urzędują i już były nieprzyjemne konsekwencje ich działalności w samochodach tamtejszych mieszkańców..  na razie to boje się już tam pojechać drugi raz:P  ... Może ktoś napotkał już się z tym problemem kun albo ma do czynienia z taką sytuacją?

Edytowane przez FabianB

Opublikowano

Miałem u siebie kunę. Wsadziłem kostkę wc pod maskę i pieprz czarny mielony w woreczkach, ponoć nie lubią zapachu. Od tamtej pory mam spokój. U mnie nic nie pogryzła ale zaczęła znosic fanty i narobiła syfu. 

Opublikowano

Wyczesz jakiegoś starego kundla a kłaki zawiń w rajstopy i powieś pod maską w dwóch miejscach. Zawsze tak robie i nic nie włazi 

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Słyszałem o sierści psa oraz o kostkach do WC, tylko muszą być takie najbardziej dające po nosie. Także daj jedno i drugie i powinieneś mieć spokój.

Opublikowano

mojemu ojcu kuna żarła uszczelkę pod pokrywą silnika w Q8. kupiliśmy odstraszacz ze strony

KUNY.PL

Skuteczne odstraszacze Antykuna (kun, myszy, kretów, łasic). Odstraszacze do: domu, ogrodu, parkingu oraz samochodu.

i problem się skończył ;) fakt faktem słychać brzęczenie, ale od tego czasu jest spokój i kuna się nie pojawia.