Krzysiek_K Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Cześć. W ten weekend pojawił się u mnie dość dziwny problem. Mianowicie auto stało od piątku do niedzieli wieczora. W niedziele wieczorem przy przekręceniu zapłonu na fis-ie pojawił się komunikat ile dni mam do przeglądu i za ile kilometrów(tak jakbym wcisnął przycisk kluczyka pod licznikiem). Oczywiście nic nie wciskałem. Obecnie wygląda to tak, iż ten komunikat mam na fisie praktycznie cały czas tzn. świeci kilka sekund po czym na ułamek sekundy pokazują się dane spalania i znów na kilka sekund ekran serwisu i tak na zmianę. Klikanie przyciskami na prawej manetce (do zmiany wyświetlania info na fisie, zasięg, spalanie) nic nie daje - nie działają te przyciski. Na vagu błędów brak. Auto jeździ normalnie. Od niedzieli z tym jeżdżę i zaczyna mnie to denerwować. Ktoś miał taki problem ? Kasowałem także te dni które się odliczają do "serwisu" ale to nic nie dało.
Muskel1 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Możliwe, że przycisk z symbolem klucza na liczniku się przycina. Wciśnij go kilka razy.
Krzysiek_K Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2022 Wciskałem go kilkanaście razy, mocniej i słabiej. Brak efektu.
Muskel1 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Więc być może zaciął się. Wyciągnij na chwilę bezpiecznik nr. 15 (od zegarów i navi).
Krzysiek_K Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2022 Bezpiecznik wyjęty. Godzina oraz data się resetują a info o serwisie nadal się świeci :/ Podłączyłem jeszcze raz vag-a i nadal żadnych błędów.
Fido Opublikowano 17 Stycznia 2022 Opublikowano 17 Stycznia 2022 No to jak już działasz VAGiem to wykasuj serwis poprzez niego.
Krzysiek_K Opublikowano 18 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2022 Problem naprawił się sam temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi