Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKN] Czujnik niezapiętych pasów - uciążliwa usterka - jak naprawić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedwczoraj podczas jazdy samochodem usłyszałem sygnalizację niezapiętych pasów, potem był spokój wczoraj znów to samo. Z tego co się zorientowałem czujnik niezapiętych pasów uważa że jedzie ze mną pasażer a widziałem że nikt nie jechał:) Może coś nie kontaktuje, a może czujnik jest do wymiany. Macie może jakieś doświadczenie w tym temacie. Pozdrawiam i będę wdzięczny za jakieś wskazówki.

Powiem tylko że to bardzo uciążliwa usterka, chyba że ma się głośno włączoną muzykę lub stopery na wyposażeniu seryjnym.

Opublikowano

Miales cos na siedzeniu? U mnie wystarczy jak plecak poloze i zaczyna pikac.

Opublikowano

Do wymiany jest zapinka pasów tj. ta gdzie wsadzasz klamrę, miałem to samo i wymieniono w ASO na gwarancji, operacja trwa ok 60 min.

Opublikowano

wiem, że jak coś leży to piszczy. ale akurat nic nie leżało

nie wiem czy sam go nie zepsułem bo woziłem często dość ciężką teczkę na siedzeniu i było tak że w zależności jak ta teczka leżało to czujnik się załączał albo nie i dlatego często w trakcie jazdy włączał mi się sygnał niezapiętych pasów. Ale tym razem nic nie było na siedzieniu. Jak zapnę pas to też piszczy więc to jest coś co dotyczy zapięcia zapięcia pasa i czujnika, bo przecież jak nawet czujnik błednie odczytuje, bo po zapięciu pasów powinien się sygnał niezapiętych pasów wyłączyć.

Opublikowano

Jak nic nie pomoże to wyłącz kontrolę niezapiętych pasów na miejscu pasażera w VAGu i będziesz miał spokój.

Opublikowano

Widać kolega marmaj nie czyta wypowiedzi, miałem dokładnie takie same objawy i wymieniono zapięcie pasów a nie czujnik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...