PARAF Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Wychodząc rano do pracy otworzyłem samochód, włożyłem kluczyk do stacyjki i włączyłem zapłon... ...i dokładnie tu się zaczęło. Kontrolki powariowały (zapalały się i gasły), podświetlenie zegarów i klimatronic'a to samo, FIS natomiast lekko przygasł, jakby nie miał jeszcze ochoty jechać ze mną do pracy. Po rozgrzaniu auta i przejechaniu ok. 1km wszystko wróciło do normy (jedynie zresetowała sie data i godzina) Wyglądało to tak, jakby auto miało problemik z dostarczeniem zasilania do zegarów. Pytanie, gdzie szukać usterki? A może to wina wilgoci? Proszę o poradę zanim pojade do serwisu...
Cristoforo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 spr przewody elektryczne np. w klapie moze gdzies sie przetarła wiązka ja miałem b4 takie jaja choinka -wszystko zapalało się odwrotnie głownie spr. wiązki w miejscach łaczenia sie lub na zagieciach spr . zegary
.:campino:. Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 a kolego przede wszystkim akumulator masz w 100 % sprawny ? Generalnie jak się robi "choinka" to za zwyczaj jest problem z masą ( - ) .
PARAF Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 23 Czerwca 2009 Bateryjkę w mojej czarnulce mam w dobrym stanie. Odnoszę wrażenie, że podczas skraplania wilkoci gdzies robi się zwarcie (może odizolowany kabel)... Gdzie szukac kabla od zasilania zegarow i klimy...?
Musashi Opublikowano 23 Czerwca 2009 Opublikowano 23 Czerwca 2009 sprawdz napiecie akumulatora sprawdz czy w obudowie ECU nie ma wody, lub czy pod nia nie przecieka do wnetrza kabiny woda po wiazkach
piotrekaudia4 Opublikowano 3 Lipca 2009 Opublikowano 3 Lipca 2009 Moj znajomy mial podobny problem... Wina byla bezpiecznika.....
PARAF Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2009 już nic nie kumam. czy z taką "głupią" sprawą mam jechać do ASO... 1. Sprawdź stan akumulatora sprawdziałem.
szogun0 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Takie problemy może robić uszkodzony licznik. Ale najpierw sprawdź i zakonserwuj wtyczki licznika, bo korozja lub niekontakt na tych złączach robi takie psikusy.
akjam Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 To od kwietnia tak z tym jeździsz?Tak Ci się dzieje za każdym razem jak wsiadasz do samochodu? Ja też bym zerknął na wtyczki licznika czy wszystko dobrze "pozlepiane"?
PARAF Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Opublikowano 24 Lutego 2010 To od kwietnia tak z tym jeździsz?Tak Ci się dzieje za każdym razem jak wsiadasz do samochodu? Ja też bym zerknął na wtyczki licznika czy wszystko dobrze "pozlepiane"? Teraz mi to nie przeszkadza, bo w lecie ZAZWYCZAJ są wysokie temperatury i te objawy znikają. Od września/października noce będą chłodniejsze i pewnie znowu rano zegary zwariują...[br]Dopisany: 10 Sierpień 2009, 15:02_________________________________________________ PROBLEM ROZWIĄZANY :> Pomógł Radomski Czarnoskiężnik Wątek do zamknięcia
Rekomendowane odpowiedzi