Ciacho Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zastanawiałem sie gdzie zamontować CB żeby było łatwo dostępne i nie przeszkadzało. Pomysł podmontować pod podłokietnikiem. Jako iż nie chciałem dziurawić śrubkami mojego kombinowałem jak to zrobić. Rozwiązanie jest proste - rzep techniczny czyli rzep przyklejany jak taśma klejąca :> Przed oklejeniem rzepem radia CB i podłokietnika polecam przeczyścić powierzchnie czymś odtłuszczającym. Oklejone CB rzepem Oklejanie podłokietnika Jeżeli chodzi o oklejenie podłokietnika to polecam wszystkie rzepy przykleić w poziomie. Przyklejone pionowo mogą sie odklejać przy ściąganiu radia. A oto efekt końcowy Rozwiązanie się sprawdziło radyjko nie odpada, rzep nie hałasuje. Koszt takiego rozwiązania oprócz własnej pracy 5.90 zł za metr rzepa – kupiłem go w pasmanterii - potrzebne jest jakieś 80 cm Mały update zwykły rzep za 5.90 sie odkleił jak przygrzało. Koleszkowie mieli rację. Kupiłem na allegro rzepa firmy 3M co prawda nie jest juz taki tani bo najtańszy jest coś za 13 zł za metr ale trzyma ładnie pomimo ostatnio panującej temperatury. A na dziurach nie radyjko nie odpada Ci co wiedzieli moje Odi na spocie to wiedza ze u mnie dziury odczuwa się mocniej
Mario Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Tylko te walające się kable po samochodzie powodują dość wątpliwe doznania estetyczne
Kocky Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Na tych zdjęciach masz zaciągnięty ręczny? Jak dziś patrzyłem to nie wiem czy radio się zmieści jak się hamulec ręczny zaciągnie.
Bieniek Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Na tych zdjęciach masz zaciągnięty ręczny? Jak dziś patrzyłem to nie wiem czy radio się zmieści jak się hamulec ręczny zaciągnie. Przy zaciagnieciu recznego i tak podlokietnik idzie w gore,wiec to nie problem.
Patrykbor Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Na tych zdjęciach masz zaciągnięty ręczny? Jak dziś patrzyłem to nie wiem czy radio się zmieści jak się hamulec ręczny zaciągnie. Przy zaciagnieciu recznego i tak podlokietnik idzie w gore,wiec to nie problem. ja mam w tym samym miejscu radio zamontowane i tak jak napisał Tomek pod. idzie w górę
Kocky Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ciacho przyjedź na spota to zobaczę ergonomię Twojego rozwiązania
Ciacho Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2009 jeżeli chodzi o wysokość podłokietnika to mi najlepiej pasuje jak jest trochę podniesiony wiec ręczny nie wadzi nawet. Kabelki ? no nie były ułożone ale zawsze można je schować i będzie lepiej wyglądać. Co do spota to musze wpaść ale zawsze cos wypadnie albo cos nie pasuje i
PRZEEMAS Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ciekawe ile ten rzep wytrzyma...
Konradoss Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ciekawe ile ten rzep wytrzyma... .. i czy na dołkach radio nie odepnie sie ... Czytałem na jakimś forum cb tematycznym ,ze owszem, na poczatku było oki, ale po jakimś czasie sieodpinało. Ale tego najlepiej samemu doświadczyć. Niestety u mnei o podwieszeniu Jacksona nie mogę nawet pomarzyć
angelo77 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ciekawe jak taśma samoprzylepna będzie się sprawować w gorące letnie dni. Też miałem zamontowane radio na taśmę dwustronną i w ciepłe dni klej popłynął. Musiałem przeprosić śrubki.
gregor35 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ze śrubek można zrezygnować i wykorzystać zwykłą szerszą gumę w kolorze czarnym ( taką jak do majtów :> ) Szybki montaż i demontaż
Ciacho Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Mały update na końcu pierwszego postu.
mily Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Ze śrubek można zrezygnować i wykorzystać zwykłą szerszą gumę w kolorze czarnym ( taką jak do majtów :> ) Szybki montaż i demontaż Ja tak podczepiłem CB Nawet pokazałem rezultaty: http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t66418.0.html;highlight=montaż+cb
gregor35 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Sorry mily. Nie chciałem Twojego pomysłu przypisywać sobie.To czysty przypadek.Sam też próbowałem radyjko w innym miejscu,ale to właśnie pasuje mi najbardziej
mily Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 A nie ja nie mialem na mysli że mi ukradłeś pomysł, tylko chciałe pokazać jak wygląda montaż na gumy. PS Ja też nie znalazłem lepszego miejsca dla siebie
KOval81 Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 A jak masz zamontowane to CB, to rozumiem, że podłokietnik, jak również Twoja prawica sterczy Ci w górę?? W takim razie w czasie jazdy musisz się czuć jak Papież, pozdrawiający wiernych
mily Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Sterczy mi tylko jak zobacze jakąś ładną niunie, lato się zbliża i coraz więcej kobitek ma odkryte nóżki Podłokietnik mam na minimum, ręczny łapie mi na 2 ząbki i nie ma potrzeby więcej zagiągać.
Krzysztof4 Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 ...ciekawe... sterczący podłokietnik ... ciekawe czy to nikogo ni skusi... Ja tam mam po lewej stronie w schowku przy bezpiecznikach i jest git... Ale oczywiście wszystko to kwestia gustu!
mily Opublikowano 12 Maja 2009 Opublikowano 12 Maja 2009 Właśnie jest po to pod łokietnikiem, żeby szybko je wyjąć (łatwy demontaż)[br]Dopisany: 12 Maj 2009, 19:14_________________________________________________Mnie bardzo psuje ten sposób montażu (miałem i pod kierownicą, ale nie spałniał taki montaż moich wymagań)
Rekomendowane odpowiedzi