Michu1996 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 356/330 jak najbardziej polecam niebo a ziemia
ivan1977 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2022 (edytowane) Już zamówione 345/330 od rs dziadek wybrałem taki zestaw mam nadzieje że niedługo wpadną na auto niestety brak wolnego czasu No i felgi w końcu na aucie Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez ivan1977
karolek_ust Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 No to fajnie że już wybrałeś hamulce , będą ładnie pasować 1
ivan1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2022 7 godzin temu, karolek_ust napisał: No to fajnie że już wybrałeś hamulce , będą ładnie pasować Auto posiadam prawie 5 lat z racji że autem porusza się żona na codzień i trochę córka zaniedbałem je trochę skupiając się na A6 jeszcze parę rzeczy jest do zrobienia - Daszek na tylną klapę - Dyfuzor zderzaka ( i tu mam dylemat ) na dwie rury czy oryginał na jedna - Posadzić auto trochę niżej ( pro kit lub gwint) niestety Niemcy to strasznie upierdliwe państwo - listwy na próg s-line - No i parę innych pierdół Wszystko niestety przeciąga się w czasie z racji zamieszkania w De
karolek_ust Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 12 minut temu, ivan1977 napisał: Auto posiadam prawie 5 lat z racji że autem porusza się żona na codzień i trochę córka zaniedbałem je trochę skupiając się na A6 jeszcze parę rzeczy jest do zrobienia - Daszek na tylną klapę - Dyfuzor zderzaka ( i tu mam dylemat ) na dwie rury czy oryginał na jedna - Posadzić auto trochę niżej ( pro kit lub gwint) niestety Niemcy to strasznie upierdliwe państwo - listwy na próg s-line - No i parę innych pierdół Wszystko niestety przeciąga się w czasie z racji zamieszkania w De Zderzak tył kominy na dwie strony zdecydowanie lepiej , a gdzie jakiś temat o A6 No wszystko musi być z tuv i nie obniżysz ile chcesz
ivan1977 Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2022 (edytowane) 5 minut temu, karolek_ust napisał: Zderzak tył kominy na dwie strony zdecydowanie lepiej , a gdzie jakiś temat o A6 No wszystko musi być z tuv i nie obniżysz ile chcesz No jest temat z A6 Competition Nardo Grau TÜV to nie wszystko Edytowane 24 Kwietnia 2022 przez ivan1977
ivan1977 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) Dawno nic się nie działo w temacie więc trochę zaukualizuję -Wymiana łożysk na mechanizmie różnicowym skrzyni biegów ( wyła niemiłosiernie) zniszczenia na zdjęciach No i doczekał się montażu zestaw hamulców 345mm przód i 330mm tył tarcze Mikoda dostałem w sumie za pół ceny leżak magazynowy bardziej wziąłem na testy co te tarcze są warte + klocki Ferodo Premier Edytowane 4 Października 2022 przez ivan1977
NelsonPL Opublikowano 4 Października 2022 Opublikowano 4 Października 2022 Zaciski hamulcowe jak były malowane na czerwono? Malowanie proszkowe? Jeśli nie, to marnie to będzie za niedługi czas wyglądać. 3
ivan1977 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Opublikowano 4 Października 2022 5 minut temu, NelsonPL napisał: Zaciski hamulcowe jak były malowane na czerwono? Malowanie proszkowe? Jeśli nie, to marnie to będzie za niedługi czas wyglądać. Zaciski zamówione od forumowicza rs dziadek więc raczej pełna profeska niestety w ASO nie malują 2
Awra Opublikowano 4 Października 2022 Opublikowano 4 Października 2022 W dniu 17.04.2022 o 03:24, Dev napisał: powiem Ci że męcząca jest już dla mnie pisanina na temat hamulców dopóki ktos nie wsiadzie i sie przejedzie autem z własciwymi hamulcami nie zrozumie Tutaj dev dobrze pisze, mam brembo 345mm chyba z q5. Wziąłem je zamiast 356 bo były lżejsze, klocki ebc yellow I tarcze chyba Zimmerman. Kilka hamowań 250-180 i tarcze zaczęły bić, a i jeszcze jedno regeneracja droga tych zacisków, przynajmniej tych moich bo u Ciebie jest chyba jeden tłoczek to może mniej kosztowna. Tak czy inaczej robiłem przymiarki już do 356 ale chciałem akebono tylko podrożały strasznie niestety :/ te z a6 c7 bym na dzień dzisiejszy brał. I nie dlatego że na codzień ganiam po trasach 200+ tylko wlasnie z tych powodów co napisał dev
ivan1977 Opublikowano 4 Października 2022 Autor Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) 40 minut temu, Awra napisał: Tutaj dev dobrze pisze, mam brembo 345mm chyba z q5. Wziąłem je zamiast 356 bo były lżejsze, klocki ebc yellow I tarcze chyba Zimmerman. Kilka hamowań 250-180 i tarcze zaczęły bić, a i jeszcze jedno regeneracja droga tych zacisków, przynajmniej tych moich bo u Ciebie jest chyba jeden tłoczek to może mniej kosztowna. Tak czy inaczej robiłem przymiarki już do 356 ale chciałem akebono tylko podrożały strasznie niestety :/ te z a6 c7 bym na dzień dzisiejszy brał. I nie dlatego że na codzień ganiam po trasach 200+ tylko wlasnie z tych powodów co napisał dev Napiszę Ci tak kolega założył tarcze Rotinger Graphite i po ok roku tarcze są jak nowe nie biją nic klocek Textar i hula po autostradach ja u siebie najpierw założyłem tarcze i klocki ATE i po pół roku biły wyleciały z auta i wpadł właśnie Zimmerman i do tej pory żadnych problemów W A6 też mam Zimmerman Sport i spisują się świetnie także to nie reguła jak dla mnie chyba dziś wszystko robione jest z gównolitu , tak są to zaciski jednotłoczkowe i są po pełnej regeneracji także nie spodziewam sie w najbliższym czasie problemów Edytowane 4 Października 2022 przez ivan1977
Awra Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 9 godzin temu, ivan1977 napisał: Napiszę Ci tak kolega założył tarcze Rotinger Graphite i po ok roku tarcze są jak nowe nie biją nic klocek Textar i hula po autostradach ja u siebie najpierw założyłem tarcze i klocki ATE i po pół roku biły wyleciały z auta i wpadł właśnie Zimmerman i do tej pory żadnych problemów W A6 też mam Zimmerman Sport i spisują się świetnie także to nie reguła jak dla mnie chyba dziś wszystko robione jest z gównolitu , tak są to zaciski jednotłoczkowe i są po pełnej regeneracji także nie spodziewam sie w najbliższym czasie problemów Uważam że te 345 Ci wystarczą ale każdemu polecam 356 bo sam bym je na dzień dzisiejszy wziął.
Langista Opublikowano 5 Października 2022 Opublikowano 5 Października 2022 345 jest dobre jak ktoś chce (musi) zostać przy oryginalnej feldze 17" jak ja, ze względu na przeglądy w Niemczech, które nie dopuszczają hamulców nie występujących w danej budzie oraz felg. Przez to nie mogłem wziąć nic większego bo wszystko większe wymagało już felgi 18" minimum ?
ivan1977 Opublikowano 5 Października 2022 Autor Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) 6 godzin temu, Langista napisał: 345 jest dobre jak ktoś chce (musi) zostać przy oryginalnej feldze 17" jak ja, ze względu na przeglądy w Niemczech, które nie dopuszczają hamulców nie występujących w danej budzie oraz felg. Przez to nie mogłem wziąć nic większego bo wszystko większe wymagało już felgi 18" minimum ? Auto zarejestrowane i używane w DE i felga 19 cali dopuszczają wieksze felgi i hamulce ale na wszystko potrzebny Tüv i to nie taki który robisz co 2 lata Edytowane 5 Października 2022 przez ivan1977
ivan1977 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) W temacie długo nic sie nie działo ale przy aucie wpadło parę zmian - Zderzak przód Sline - Zderzak tył Sline z dyfuzorem w Black Piano - Listwy progowe - Grill w Black Piano - W lampy wpadły ledy Philips Ultinon Pro6000 Docelowo wlecą lampy po przeróbce - Czarne emblematy Sline ( do przyklejenia)+ przód i tył Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez ivan1977
KamilEG20 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 To teraz jeszcze Dechroming ramek wokół szyb i będzie baja ? Wiesz jak ma się sprawa w DE zmiany hamulców na większe? Też trzeba robić TUV?
ivan1977 Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2023 (edytowane) 47 minut temu, KamilEG20 napisał(a): To teraz jeszcze Dechroming ramek wokół szyb i będzie baja ? Wiesz jak ma się sprawa w DE zmiany hamulców na większe? Też trzeba robić TUV? No niestety trzeba robić TUV jeżeli nie masz jakiś adapterów wszystko założone w fabryczne miejsce to problemów raczej nie powinieneś mieć Myślę właśnie nad oklejeniem ramek i relingów na czarno pewnie ogarnę to na urlopie w PL Edytowane 23 Kwietnia 2023 przez ivan1977 1
ivan1977 Opublikowano 10 Maja 2023 Autor Opublikowano 10 Maja 2023 (edytowane) Nowa Rolka kupiona 19 9J ET 33 jednak Rotor nadal w B8 nadal robi robotę Tył chyba jednak przyciera miałem załadowane stare koła w bagażniku i było słychać jak by przytarło czy to możliwe opony 255/35 i gdzie nie czytałem to nikt nie miał problemów przy zawieszeniu 1BV Następne w planach -ścięta kierownica -Dechroming - Edytowane 15 Maja 2023 przez ivan1977
marcin_o23 Opublikowano 11 Maja 2023 Opublikowano 11 Maja 2023 Wszystko zależy od opony, ogólnie w b8 przy tych parametrach lepiej zakładać 245 1
ivan1977 Opublikowano 11 Maja 2023 Autor Opublikowano 11 Maja 2023 3 godziny temu, marcin_o23 napisał(a): Wszystko zależy od opony, ogólnie w b8 przy tych parametrach lepiej zakładać 245 Gdzie nie czytałem polecali opone 255/35 na Niemieckich forach również, wiem że wiele zależy od producenta opon niektóre lepiej się układają na feldze jak np Pirelli P Zero które mam założone na przodzie lekko je naciągło z tyłu są Falkeny których nie naciągło nic przekładając przód na tył i tak jest to na granicy jadąc np w 4 osoby potrafi przytrzeć dziwi mnie fakt polecania opon 255/35 na praktycznie wszystkich forach choć jest to rozmiar polecany przez producenta do felg 19 lecz raczej do felg 8,5J i ET zbliżonym do 43 niestety przy feldze 9J już tak malinowo nie jest pozostało mi raczej wyleczyć się z felg 9J lub kombinować z oponami zawieszenia nie chcę ruszać ze względu na upierdliwość Niemieckich Urzędników wszystko do ogarnięcia ale nie mam czasu biegać po instytucjach żeby np wbić zawieszenie do dowodu rejestracyjnego
Rekomendowane odpowiedzi