Kruczekk Opublikowano 20 Marca 2022 Opublikowano 20 Marca 2022 Witam mam problem posiadam a4 B6 1.8t q i mam problem mianowicie przekręcam stacyjkę i świeci się tylko kontrolka ESP samochód wogole nie chce odpalić próbowałem na pycha oraz kablami od innego samochodu i ciągle się świeciła kontrolka ESP żadna inna. Wiecie w czym może być problem? Jutro podladuje akumulator i sprawdzę czy dalej tak będzie. Ale proszę również o inne porady
Langista Opublikowano 20 Marca 2022 Opublikowano 20 Marca 2022 Może być uszkodzony któryś czujnik ABS. Najlepiej podłącz jakikolwiek skaner i odczytaj błędy.
Kruczekk Opublikowano 20 Marca 2022 Autor Opublikowano 20 Marca 2022 Po przekręceniu kluczyka tylko 1 kontrolka świeci i to od ESP
DarekS4 Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 co ma do tego ABS ? To że świeci się ESP świadczy o błędzie elektroniki silnika. Rozrusznik kręci ?
pila24 Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 19 godzin temu, Langista napisał: Może być uszkodzony któryś czujnik ABS. Najlepiej podłącz jakikolwiek skaner i odczytaj błędy. Przy uszkodzonym czujniku abs świeci również błąd ABS a nie sama kontrolka ESP. 16 godzin temu, Kruczekk napisał: Po przekręceniu kluczyka tylko 1 kontrolka świeci i to od ESP Od słabego aku i spadku napięcia może świecić ta kontrolka.
Langista Opublikowano 21 Marca 2022 Opublikowano 21 Marca 2022 Faktycznie był tu ostatnio taki przypadek, tyle że tam regulator napięcia padł i odcinało moc + migający check, i ESP na stałe ? Dlatego bardziej nalegałem aby błędy odczytać.
Rekomendowane odpowiedzi