Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działający fis oraz wyświetlacze pod zegarami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich 
Mam problem z wyświetlaczem fis (fis kolorowy ) oraz wyświetlaczami pod zegarami od daty i godz oraz przejechanych km .Auto to A4B6 1.8T 150km 

Jakoś 3 dni temu po odpaleniu auta wszystko było ok , po przejechaniu kilku km fis i wyświetlacze pod zegarami zgasły i po krótkiej chwili się zapaliły ,po przejechaniu 30km około 4 razy zgasł i zapalił się .teraz po włożeniu kluczyka i odpaleniu czasem zapali się czasem nie  .Po krótkiej jeździe gdy fis nie działa to włączy się czasem   , ale to też nwm od czego to zależy bo działa czasami całą drogę albo innym razem z 5 min.
Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem i są ok , jak ktoś miał taki problem to proszę o pomoc w rozwiązaniu tego .

Opublikowano
50 minut temu, Krzysiek9x napisał:

Witam wszystkich 
Mam problem z wyświetlaczem fis (fis kolorowy ) oraz wyświetlaczami pod zegarami od daty i godz oraz przejechanych km .Auto to A4B6 1.8T 150km 

Jakoś 3 dni temu po odpaleniu auta wszystko było ok , po przejechaniu kilku km fis i wyświetlacze pod zegarami zgasły i po krótkiej chwili się zapaliły ,po przejechaniu 30km około 4 razy zgasł i zapalił się .teraz po włożeniu kluczyka i odpaleniu czasem zapali się czasem nie  .Po krótkiej jeździe gdy fis nie działa to włączy się czasem   , ale to też nwm od czego to zależy bo działa czasami całą drogę albo innym razem z 5 min.
Wszystkie bezpieczniki sprawdziłem i są ok , jak ktoś miał taki problem to proszę o pomoc w rozwiązaniu tego .

Wyciągnij zegary i kilka razy wypnij i wepnij w nie tę zieloną i niebieską kostkę. Może styki zaśniedziały i czasem nie łączy. 

Opublikowano

Oprócz tego że Fis gaśnie i te ekraniki to licznik działa normalnie? Podświetlenie tarcz i wskazówek? Masz vcds? Jakieś błędy?

Opublikowano
15 godzin temu, Banan napisał:

Oprócz tego że Fis gaśnie i te ekraniki to licznik działa normalnie? Podświetlenie tarcz i wskazówek? Masz vcds? Jakieś błędy?

Podświetlenie tarcz i wskazówek działa ,licznik też działa normalnie . vcds nie pokazał żadnych błędów związanych z licznikiem tylko z termostatem ale to raczej nie ma nic wspólnego 

Opublikowano

Kostki zrobiłem tak jak napisałeś ale dalej nic to nie dało ,teraz wcale nic się nie świeci . Tylko jak wyciągnąłem zegary to po mocniejszym naciśnięciu plastiku  po prawej stronie od dołu to fis i wyświetlacze się włączyły normalnie ale po najechaniu na spowalniacz czy dziurę to gaśnie . Może to być coś w środku zegarów ? 

Opublikowano

może zimne luty w miejscu gdzie przychodzi gniazdo - trzeba by zegary rozebrać i zobaczyć/przelutować 

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanie , podczas gdy fis działa dłuższą chwile  to w pewnym momencie robi się cały biały a wyświetlacze od godz i przebiegu zatrzymują się, godz stoi w miejscu i przebieg .
Przy większej dziurze czy wyłączeniu wraca do normy lub gaśnie całkowicie , może być to spowodowane przez  zimne luty   ? 

Opublikowano

No na to wygląda