66C7 Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 Witam. Odcina turbo przy szybszej jeździe. Przeważnie, gdy wrzucam z 4 na 5 bieg. Błędy w vcds są takie jak na screenie. Od czego zacząć ? Pozdrawiam. 1.9tdi awx chip 170 Logi : TuneZilla Log Viewer LOG.TUNEZILLA.COM
Dev Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 (edytowane) Sprawdz podciśnienia i czy sztanga w turbo prawidłowo pracuje Edytowane 30 Marca 2022 przez Dev
Tomnik Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 "Sztanga" nie będzie pracowała w pełnym zakresie, to pewne. Gdyby autor tematu przeczytał klika wątków odnoszących się do problemu przeładowania turbosprężarki, dowiedziałby się, że większość (jak nie wszystkie) przypadki, spowodowane są zaciętym mechanizmem zmiennej geometrii (kierownice/tzw. "żaluzja"). Mechanizm stoi. Turbosprężarkę trzeba zdemontować i wyczyścić, szczególnie mechanizm jej zmiennej geometrii. 1
66C7 Opublikowano 30 Marca 2022 Autor Opublikowano 30 Marca 2022 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Czytałem posty na ten temat lecz chciałem aby ktoś się odniósł do logów, które zamieściłem. Pozdrawiam
jacenteusz Opublikowano 9 Maja 2022 Opublikowano 9 Maja 2022 W dniu 30.03.2022 o 20:53, Tomnik napisał: "Sztanga" nie będzie pracowała w pełnym zakresie, to pewne. Gdyby autor tematu przeczytał klika wątków odnoszących się do problemu przeładowania turbosprężarki, dowiedziałby się, że większość (jak nie wszystkie) przypadki, spowodowane są zaciętym mechanizmem zmiennej geometrii (kierownice/tzw. "żaluzja"). Mechanizm stoi. Turbosprężarkę trzeba zdemontować i wyczyścić, szczególnie mechanizm jej zmiennej geometrii. U mnie sztanga chodziła gładko, ale i tak gruszkę wymieniłem, turbo rozebrałem, wyczyściłem, aczkolwiek dobrze wyglądało (zaprzyjaźniony mechanik tak ocenił). A przeładowanie i tak wraca i wrzuca mi w tryb serwisowy Wkurzające to i chciałbym to wyeliminować, choć jeżdzę tak od 2 lat i czarne scenariusze o skręceniu czegoś czy rozwaleniu się czegoś tam też się nie ziściły
Rekomendowane odpowiedzi