Drac0 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Hej Szukałem ale znalazlem głównie opinie o manualu, na jakie spalanie mozna liczyc w 1.8T BFB w automacie ? interesuje mnie szczegolnie autostrada przy predkosci 120-130km/h, jak również miasto
przem8 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Automat w tym modelu to słynny multitronik. Spalanie nie rózni się od manuala w sumie, bo to nie jest "tradycyjny" automat. 8-12l licz przy takiej jeździe jak napisałeś.
Drac0 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 W dniu 7.04.2022 o 06:22, przem8 napisał: Automat w tym modelu to słynny multitronik. Spalanie nie rózni się od manuala w sumie, bo to nie jest "tradycyjny" automat. 8-12l licz przy takiej jeździe jak napisałeś. Ok - a powiedz mi jakie Ty masz spalanie LPG przy takiej jezdzie w swoim autku?
przem8 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 (edytowane) 26 minut temu, Drac0 napisał: Ok - a powiedz mi jakie Ty masz spalanie LPG przy takiej jezdzie w swoim autku? Przy mojej jeździe mocno autostradowej to 12,5-13 l ale ja mam quattro, krótką skrzynię i 250KM. Średnia z ponad 30tys km to 13,3 ale w 70% jazda miejska. Najniższe spalanie jakie miałem to 10,5, a największe ponad 16 przy strojeniu gazu. Edytowane 8 Kwietnia 2022 przez przem8
pelonek1 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 W dniu 7.04.2022 o 06:09, Drac0 napisał: Hej Szukałem ale znalazlem głównie opinie o manualu, na jakie spalanie mozna liczyc w 1.8T BFB w automacie ? interesuje mnie szczegolnie autostrada przy predkosci 120-130km/h, jak również miasto U mnie BFB po programie na około 200KM, manual w quattro to będzie palił podobnie jak u Ciebie z multi a nawet Twój powinien mniej palić. Jeżdżę dużo tras, myślę że miasto to max. 20 % i pali średnio z aplikacji Fuelio 11,3 l/100 km LPG pus około 0,25 l PB na 100 km. Tylko, że mój ma u mnie można powiedzieć lekko, jazda raczej normalna i tylko od czasu do czasu go przewietrzę porządnie.
Drac0 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 U mnie obecnie A3 1.6 Mpi i bierze 10-11LPG na 100 przy jezdzie 125/130 4k obrotów, auto chce zmienic na A4 bo dziecko w drodze. Jezdzimy czesto autostrada i tak mi podeszło to LPG w 1.6mpi a jezdzilem troche 1.8T i wydaje mi sie ze byłoby fajnie... 30-40k przebiegu rocznie to instalacja powinna sie szybko zwrócić. Upatrzyłem ładną sztukę ale jest własnie w automacie i troche się boje tej skrzyni...
pelonek1 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 7 minut temu, Drac0 napisał: Upatrzyłem ładną sztukę ale jest własnie w automacie i troche się boje tej skrzyni... To szukaj manuala, w ośce coś tam powoli znajdziesz.
przem8 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Jeśli to b7 to skrzynie są poprawione trochę. Zawsze mozna przekładke na manual zrobić, a przy dziecku to myślałabym nad pojemniejszym kombi ale kazdy ma swoje upodobania.
Drac0 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 12 minut temu, przem8 napisał: Jeśli to b7 to skrzynie są poprawione trochę. Zawsze mozna przekładke na manual zrobić, a przy dziecku to myślałabym nad pojemniejszym kombi ale kazdy ma swoje upodobania. mówisz ze za mały będzie? w grę wchodzi jeszcze Volvo VC 70 ale buda mi się mega nie podoba, oraz Megane III GranTour
przem8 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 6 minut temu, Drac0 napisał: mówisz ze za mały będzie Mistrz przestrzeni to nie jest. Za mną prawie w ogole nie ma miejsca, a mam ledwo 185cm. Jak lubisz się cisnąć i kombinowac z upychaniem bagaży, wózków i przeliczaniu co wziąć, a co lepiej nie to ten wóz jest dla Ciebie. Ludzie w mniejsze auta się mieszczą z dziećmi ale skoro jest wybór to po co się męczyć?
Mano4 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Coś w tym jest mało miejsca szczególnie z tylu ale kiedyś clio jechalem nas morze ze dwa razy z wózkiem łezka w oku się kręci
Drac0 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 10 minut temu, Mano4 napisał: Coś w tym jest mało miejsca szczególnie z tylu ale kiedyś clio jechalem nas morze ze dwa razy z wózkiem łezka w oku się kręci To moje 1 dziecko wiec nie wiem ile potrzebuje, bagaznik na pewno wiekszy niz w A3 jest. Do czego korzystacie z tego miejsca na tylnej kanapie?
pelonek1 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 1 minutę temu, Drac0 napisał: To moje 1 dziecko wiec nie wiem ile potrzebuje, bagaznik na pewno wiekszy niz w A3 jest. Zmieścisz się bez problemu, golfem IV w hatchbacku z dwójką się mieściłem jak trzeba było, w tym normalny wózek w bagażniku. 3 minuty temu, Drac0 napisał: Do czego korzystacie z tego miejsca na tylnej kanapie? A to zależy kto do czego potrzebuje bo różne rzeczy tam można robić 1
Drac0 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Dzieki wszystkim za pomoc. Przemyslę sprawe i coś wybiore - problem w tym ze serce ciągnie do tego modelu
Rekomendowane odpowiedzi