aMz Opublikowano 26 Maja 2022 Opublikowano 26 Maja 2022 (edytowane) Cześć , pacjent A4 B6 2.0 FSI 150KM, falowanie obrotów na biegu jałowym , telepanie całym samochodem , jedyny błąd P1504. Audi OE 06D103221G 06F103217 Audi OE 06B 133 299 C Stawiam tylko na te 2 przewody ewentualnie gumy na kolektorze , czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał ? Edytowane 26 Maja 2022 przez aMz
troleslaw Opublikowano 29 Maja 2022 Opublikowano 29 Maja 2022 Odpal silnik i psikaj po dolocie- plastikowym kanale doprowadzającym powietrze od filtra do przepustnicy, po odmie, kolektorze dolotowym, pisze o łączeniach, jakimś łatwopalnym środkiem, najlepiej do czyszczenia przepustnic, a jak nie masz po ręką, to do czyszczenia hamulców. Jak Ci wzrosną obroty w którymś momencie to tam jest nieszczelność. Sprawdź gruszke odmy co wchodzi do podstawy filtra, lubią pękać - pod kolektorem dolotowym, obok bagnetu. Podepnij kompa z vagiem i sprawdź grupe 002 czwarte okienko to mass air flow. sprawdź wartości czy nie świrują, najlepiej grupy 002, 003, 032. zrób loga i porównaj z postem podpiętym diagnostyka audi na tym podforum.
aMz Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Opublikowano 29 Maja 2022 Silnik zlany litrami zmywacza do hamulców i w tym problem że nic nie wyszło
Muskel1 Opublikowano 29 Maja 2022 Opublikowano 29 Maja 2022 Ta metoda jest mało skuteczna. Najlepsza metoda (i dużo bezpieczniejsza), to tłoczenie dymu z maszyny do dymu pod ciśnieniem w dolot i obserwacja, w którym miejscu dym się wydobywa.
troleslaw Opublikowano 29 Maja 2022 Opublikowano 29 Maja 2022 IFI :: Free services IFINTERFACE.COM Программа ETKA, Program ETKA, ETKA онлайн, ETKA-онлайн, этка онлайн, этка-онлайн, ETKA online, ETKA-online, VOLKSWAGEN, AUDI, SEAT, SKODA, PORSCHE, ETKA, ETKA7, ETKA7.4, ETKA7.5, ETKA7.0... wchodzisz w carprog2 i dalej już szukaj
aMz Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Niestety brak znalazłem takie cos tylko nie mam pewności : Tu wygląda jakby był to ten przewód ale już sam nie mam pewności i siły do tego silnika :/ Edytowane 29 Maja 2022 przez aMz
Rekomendowane odpowiedzi