Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam problem z głośnikami w mojej b6. Lewy przedni i prawny tylny   głośnik nie gra, mniejsze tweetery w drzwiach normalnie grają z tego co wiem są one podpięte do głównych głośników. W przednich drzwiach wiązka faktycznie była trochę zmielona, została polutowana i problem nie zniknął, przyczyny szukać dalej w wiązce czy jednak głośniki skończyły swój żywot?

Opublikowano

Jaki system? Pasywny czy aktywny?

Opublikowano
14 minut temu, Muskel1 napisał:

Jaki system? Pasywny czy aktywny?

Generalnie to system mam raczej standardowy, 4 głośniki + na każdy tweeter, sub w bagażniku. Czy centralny głośnik posiadam tego nie wiem. Raczej nie jest to żadne bose bo oznaczeń żadnych nie mam. Radio nieoryginalne oraz nie wiem czy to pasywne Czy aktywne bo jestem laikiem w tym temacie.

Opublikowano

Zresetuj ustawienia radia do fabrycznych, wyciągnij je i zobacz dokładnie, czy kostka jest cała i nic się nie wypaliło.

Opublikowano

Sprawdziłem wszystkie wtyczki za radiem wszystko wydaje się być okej, nawet podłączyłem 2 radio i nie pomogło, czyli zostaje chyba jedynie wymiana głośników. Ale dziwi mnie to że tweetery działają normalnie.

Opublikowano

Jeżeli masz fabrycznie subwoofer w bagażniku, to masz system aktywny, czyli tył i sub napędzane są przez wzmacniacz znajdujący się także w bagażniku. Przednie głośniki napędzane są bezpośrednio z radia. Zdejmij tapicerkę drzwi i sprawdź czy na przewodach do głośników dochodzi sygnał.

Opublikowano

Zdemontowałem boczek drzwi sygnał dochodzi, przez przypadek nadusiłem membranę głośnika i zaczął grać. Czyli już wiem że to wina głośników ;) Dziękuję bardzo za pomoc teraz zostało znaleźć OEM głośniki.