MisterK Opublikowano 1 Czerwca 2022 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Cześć, czy istnieje taka? Próbowałem już kilku. Albo nie łączą się poprawnie z samochodem albo nie mają funkcji sprawdzania wypalenia DPF. Myślałem, że może VAG DPF w wersji płatnej zadziała, ale nie. Developer aplikacji odpisał mi, że nie ma takiej możliwości, bo ten silnik używa starego protokołu diagnostycznego. Pozdrawiam K
Muskel1 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Dokładnie, do VAG DPF musi być sterownik obsługujący UDS. ASB niestety nie obsługuje tego protokołu.
nadybek Opublikowano 1 Czerwca 2022 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Oczywiscie ze jest cos takiego. VCDS Mobile. Ale nie na nasze kieszenie...
pila24 Opublikowano 2 Czerwca 2022 Opublikowano 2 Czerwca 2022 W dniu 1.06.2022 o 09:08, MisterK napisał: Cześć, czy istnieje taka? Próbowałem już kilku. Albo nie łączą się poprawnie z samochodem albo nie mają funkcji sprawdzania wypalenia DPF. Myślałem, że może VAG DPF w wersji płatnej zadziała, ale nie. Developer aplikacji odpisał mi, że nie ma takiej możliwości, bo ten silnik używa starego protokołu diagnostycznego. Pozdrawiam K Sprawdzałeś torque pro? Bo przy dobrym adapterze elm327 powinno odczyt zrobić.
nadybek Opublikowano 2 Czerwca 2022 Opublikowano 2 Czerwca 2022 ELM nie odczyta parametrow DPF w tym aucie.
MisterK Opublikowano 6 Czerwca 2022 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2022 W dniu 2.06.2022 o 23:04, nadybek napisał: ELM nie odczyta parametrow DPF w tym aucie. Zatem w jakie urządzenie należałoby się zaopatrzyć żeby móc odczytać parametry DPF?
Rekomendowane odpowiedzi