Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Black heban - czyli LZ9W! *FMIC*SOFT*BBS*EXHAUST*SLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja niestety zawiodłem się na zamienniku ( troche gorzej spasowane i lakier rowniez szybko zszedł ) później kupilem caly boczek , z przyciskami itp i tez nie sprawne . Także będąc paręset zł w plecy kupiłem po prostu ORI

Opublikowano
18 minut temu, Monti napisał(a):

Ja kupiłem na allegro zamiennik i działa już odpukać kilka dobrych lat, nie ma z nim żadnych problemów. 

Z zamiennikami jest loteria, raz trafisz na coś, co i pasuje i działa, a raz po prostu na badziew. Poza tym ori przełącznik specyficznie i ładnie klika, są dobrze wyczuwalne dwie pozycje guzika, a w zamiennikach dużo gorzej to działa i lubi się psuć.

• Super 1
Opublikowano
31 minut temu, afroo. napisał(a):

Z zamiennikami jest loteria, raz trafisz na coś, co i pasuje i działa, a raz po prostu na badziew. Poza tym ori przełącznik specyficznie i ładnie klika, są dobrze wyczuwalne dwie pozycje guzika, a w zamiennikach dużo gorzej to działa i lubi się psuć.

Pewnie, może mi się trafiło bo działa to ładnie i lakier nie schodzi. Muszę w lotto zagrać? :thumbup:

Opublikowano

Jak zagrasz to podaj numery , moze akurat obstawie te same :D

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez Lukasz_mk2
Opublikowano

Czujniki tył założone i ... Działają 

:)

Także kolejny sukces doposażenia auta :)

• Super 1
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Hej ! Trochę czasu mnie nie było , bo była myśl o sprzedaży samochodu i przez pewien czas brak inwestycji . ( Kupiłem dom i jak zawsze priorytety się zmieniają ) , ale uderzyłem się w łeb i auto zostaje , w końcu ma własny garaż ! 

Z minusów .. parę dni temu ktoś znowu mnie przerysował , polerka wiele nie dała więc zostaje malowanie ( błotnik przód ) .
W sobotę biorę się za wymianę :
Gniazd wtryskowych oryginał nr : 06b133555h 120 zł
Oringi wtrysków oryginał nr : 035906149A 140 zł
Uszczelka turbo / kolektor oryginał nr : 06A253039E 42 zł
Śruby turbo oryginał nr : 058145540 135 zł  ( mam nie oryginalne i cały czas się wykręcają )

Teraz pytanie , czy gniazda wtryskowe trzeba uszczelniać jakimś LOCTITE , albo coś ? Obecnie mam skręcone 4 sztuki i dwa ciekną a dwa nie , mimo że żadnego nie uszczelniałem .

Opublikowano

U mnie pociło się właśnie z gwintu gniazd wtryskiwaczy, wkręcałem na klej do gwintów (marki nie pamiętam). Po roku poprawka i posmarowałem delikatnie victor reinz, od dwóch lat suchutko, czyściutko.

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

I gotowe.

Gniazda wymienione i uszczelnione . Jeden pękł przy jakichś 20 nM ? Więc dałem start . 

Wszystkie 8 oringów wymienione, na jednym wtrysku była grudka , jakiś brud.

Jeśli chodzi zaś o turbo .. uszczelkę wydmuchało, nie został ani skrawek .

Do tego wszystkie trzy śruby luźne , więc wpadła uszczelka i oryginalne śruby. 

Do tego wymiana oleju i pełen sukces. Przynajmniej narazie wszędzie sucho . Na dole parę zdjęć i patent na wykecanie filtra. 

IMG-20250315-WA0028.jpeg

IMG_20250315_105452.jpg

IMG_20250315_104313.jpg

IMG_20250315_103847.jpg

IMG-20250315-WA0017.jpeg

IMG_20250315_101820.jpg

IMG-20250315-WA0010.jpeg

IMG-20250315-WA0008.jpeg

IMG_20250315_072317.jpg

IMG-20250315-WA0004.jpeg

Opublikowano

Będzie jakieś podejście do mocy po usprawnieniach, czy zostajesz na wcześniejszym sofcie?

Opublikowano

Nie ,nie . Już nic więcej nie ugram na tym secie .
Zostaje 260 i tyle , teraz robię na bieżąco rzeczy , żeby cały czas był sprawny .