Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Black heban - czyli LZ9W! *FMIC*SOFT*BBS*EXHAUST*SLINE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ja niestety zawiodłem się na zamienniku ( troche gorzej spasowane i lakier rowniez szybko zszedł ) później kupilem caly boczek , z przyciskami itp i tez nie sprawne . Także będąc paręset zł w plecy kupiłem po prostu ORI

Opublikowano
18 minut temu, Monti napisał(a):

Ja kupiłem na allegro zamiennik i działa już odpukać kilka dobrych lat, nie ma z nim żadnych problemów. 

Z zamiennikami jest loteria, raz trafisz na coś, co i pasuje i działa, a raz po prostu na badziew. Poza tym ori przełącznik specyficznie i ładnie klika, są dobrze wyczuwalne dwie pozycje guzika, a w zamiennikach dużo gorzej to działa i lubi się psuć.

Opublikowano
31 minut temu, afroo. napisał(a):

Z zamiennikami jest loteria, raz trafisz na coś, co i pasuje i działa, a raz po prostu na badziew. Poza tym ori przełącznik specyficznie i ładnie klika, są dobrze wyczuwalne dwie pozycje guzika, a w zamiennikach dużo gorzej to działa i lubi się psuć.

Pewnie, może mi się trafiło bo działa to ładnie i lakier nie schodzi. Muszę w lotto zagrać? :thumbup:

Opublikowano
  • Autor

Jak zagrasz to podaj numery , moze akurat obstawie te same :D

Opublikowano

.

Edytowane przez Lukasz_mk2

Opublikowano
  • Autor

Czujniki tył założone i ... Działają 

:)

Także kolejny sukces doposażenia auta :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Hej ! Trochę czasu mnie nie było , bo była myśl o sprzedaży samochodu i przez pewien czas brak inwestycji . ( Kupiłem dom i jak zawsze priorytety się zmieniają ) , ale uderzyłem się w łeb i auto zostaje , w końcu ma własny garaż ! 

Z minusów .. parę dni temu ktoś znowu mnie przerysował , polerka wiele nie dała więc zostaje malowanie ( błotnik przód ) .
W sobotę biorę się za wymianę :
Gniazd wtryskowych oryginał nr : 06b133555h 120 zł
Oringi wtrysków oryginał nr : 035906149A 140 zł
Uszczelka turbo / kolektor oryginał nr : 06A253039E 42 zł
Śruby turbo oryginał nr : 058145540 135 zł  ( mam nie oryginalne i cały czas się wykręcają )

Teraz pytanie , czy gniazda wtryskowe trzeba uszczelniać jakimś LOCTITE , albo coś ? Obecnie mam skręcone 4 sztuki i dwa ciekną a dwa nie , mimo że żadnego nie uszczelniałem .

Opublikowano

U mnie pociło się właśnie z gwintu gniazd wtryskiwaczy, wkręcałem na klej do gwintów (marki nie pamiętam). Po roku poprawka i posmarowałem delikatnie victor reinz, od dwóch lat suchutko, czyściutko.

Opublikowano
  • Autor

I gotowe.

Gniazda wymienione i uszczelnione . Jeden pękł przy jakichś 20 nM ? Więc dałem start . 

Wszystkie 8 oringów wymienione, na jednym wtrysku była grudka , jakiś brud.

Jeśli chodzi zaś o turbo .. uszczelkę wydmuchało, nie został ani skrawek .

Do tego wszystkie trzy śruby luźne , więc wpadła uszczelka i oryginalne śruby. 

Do tego wymiana oleju i pełen sukces. Przynajmniej narazie wszędzie sucho . Na dole parę zdjęć i patent na wykecanie filtra. 

IMG-20250315-WA0028.jpeg

IMG_20250315_105452.jpg

IMG_20250315_104313.jpg

IMG_20250315_103847.jpg

IMG-20250315-WA0017.jpeg

IMG_20250315_101820.jpg

IMG-20250315-WA0010.jpeg

IMG-20250315-WA0008.jpeg

IMG_20250315_072317.jpg

IMG-20250315-WA0004.jpeg

Opublikowano

Będzie jakieś podejście do mocy po usprawnieniach, czy zostajesz na wcześniejszym sofcie?

Opublikowano
  • Autor

Nie ,nie . Już nic więcej nie ugram na tym secie .
Zostaje 260 i tyle , teraz robię na bieżąco rzeczy , żeby cały czas był sprawny .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

I jak to mówi klasyk " Here we go again " 

Po zderzeniu z sarną popękał cały lakier i zaczepy pod lampą. 

Jako ,że zderzak wymagał spawania to robię zderzak na płasko, a później do lakiernika :)

Efektem pochwalę się dopiero za około półtora miesiąca . Wyjazd służbowy 

IMG_20250427_131215.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Haha ! Zderzak na płasko czas start .

W sobotę oddaje do lakiernika , zakładamy a później czekać aż przyjdzie maxton :)

IMG_20250520_181524.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Mamy to ! :) Na dniach zamawiam dokładki zderzaka :)

Screenshot 2025-06-17 at 20-58-13 Instagram.png

Opublikowano
W dniu 17.06.2025 o 20:59, Koziar993 napisał(a):

Na dniach zamawiam dokładki zderzaka :)

Zapewne zestrzałem się i to dawno (mentalnie), ale zderzak od S4 na tyle wnosi, że dokładki są już zbędne. Grill od eSki uzupełniłby fajnie zderzak. 

Opublikowano
  • Autor

Hej ! Dziękuję za opinię :D

Jeśli chodzi o zderzak ... Osobiście chyba wolałbym S-Line, ale musiałbym go docinać , dopasowywać itp ze względu na duży IC , zderzak S4 jest jakby większy w środku, mam więcej miejsca i dlatego padło na niego. 

Dokładki : zawsze chciałem mieć dokładki, miałem cupre, ale jednak maxton bardziej mi odpowiada. Ale tylko przód i boki 

Grill : nie mam pojęcia jaka jest różnica między zwykłym a S4 ( tzn . Wiem że różnica jest w cenie 50 zł do 450 zł ) 😂

Jeszcze jako smaczek to lusterka chrom ale to kolejne 500. Więc powoli, powoli.

Opublikowano
5 godzin temu, Koziar993 napisał(a):

Jeśli chodzi o zderzak ... Osobiście chyba wolałbym S-Line, ale musiałbym go docinać , dopasowywać itp ze względu na duży IC , zderzak S4 jest jakby większy w środku, mam więcej miejsca i dlatego padło na niego. 

Koncepcja zderzaka S4 jak najbardziej pasuje. :thumbup1:

Dokładki : zawsze chciałem mieć dokładki, miałem cupre, ale jednak maxton bardziej mi odpowiada. Ale tylko przód i boki 

Ile osób, tyle koncepcji na auto. ;)

Grill : nie mam pojęcia jaka jest różnica między zwykłym a S4 ( tzn . Wiem że różnica jest w cenie 50 zł do 450 zł ) 😂

Grill od S4 ma dodatkowe pionowe ożebrowania i są powiększone w stosunku do poziomych.

Jeszcze jako smaczek to lusterka chrom ale to kolejne 500. Więc powoli, powoli.

Najlepiej szukać całych lusterek od Ski, bardzo często mają fotochrom i składanie. Jeżeli masz fotele z pamięcią to wersja z 14 pin zapamiętuje również ustawienie lusterek i prawe szkło opuszcza się po wbiciu wstecznego. 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, george napisał(a):

Koncepcja zderzaka S4 jak najbardziej pasuje. :thumbup1:

Ile osób, tyle koncepcji na auto. 

Grill od S4 ma dodatkowe pionowe ożebrowania i są powiększone w stosunku do poziomych.

Najlepiej szukać całych lusterek od Ski, bardzo często mają fotochrom i składanie. Jeżeli masz fotele z pamięcią to wersja z 14 pin zapamiętuje również ustawienie lusterek i prawe szkło opuszcza się po wbiciu wstecznego. 

Fotele mam z s4 B8 pełna elektryka bez pamięci 

Nie jestem pewny jakie mam swoje lusterka, czyli ile pinów. Wydaje mi się, że pięć. I chyba wolałbym zmienić sam plastik i z głowy 😜

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie umiem robić ładnych zdjęć , nigdy nie znałem się na fotografii i na chatgbt też się nie znam. 

Dołożyłem dziś dokładkę przód i boczne od Piotra Peszek z naszej grupy, gładki zderzak i moim zdaniem  20 latek robi robotę . Niedługo przyda mu się jakaś polerka , mimo wszystko chyba samochód dostaje dożywocie . 

Obecnie przyszłe plany nie licząc air ride to : grill s4 , srebrne lusterka i nowa ramka dolnego grilla bo ni da się już spolerowac.

IMG_20250702_201038.jpg

IMG_20250702_201049.jpg

Opublikowano

Dobry bandyta!:thumbup1: