Opublikowano 26 Lipca 20224 l Ok czyli na początek ten link który wkleiłem pierwszy to jest patch rozumiem? Moja wersja jest taka jak na zdjęciu. Czyli najpierw wgrywam patcha tak jak na tym filmie pokazane? A dopiero potem te mapy które zajmują prawie 30 GB?
Opublikowano 26 Lipca 20224 l Ok. Znasz może jakieś tutoriale, stronki gdzie to jest opisane jak to zrobić? Czy po prostu trzeba googlać?
Opublikowano 26 Lipca 20224 l Tutaj jest to też opisane, materiały czerpane z niemieckich stron/forum
Opublikowano 26 Lipca 20224 l Kolejna lektura. Znalazłem firmwarę do mojej wersji: MIB Solution :: Login MIBSOLUTION.ONE logim: guest password: guest Sporo tego... Ale widać są starsze wersje tylko do 2021 roku Edytowane 26 Lipca 20224 l przez protoss
Opublikowano 26 Lipca 20224 l 3346 jest ostatnią najaktualniejszą wersją. https://www.digital-eliteboard.com/threads/audi-mib2-mhi2-aug22-firmware-update-2161-3241-3344-3346-und-ifs-root-el-patch-asi-carplay-android-auto-map-update.493318/
Opublikowano 26 Lipca 20224 l Ok moja obecna wersja to AUG22_S2148 - czyli najpierw podnoszę do:MHI2_ER_AUG22_K2161 MU1421 zgadza się?
Opublikowano 26 Lipca 20224 l Ok pobieram po kolei paczki Dzisiaj już tego nie sprawdzę chodź trochę się przyznam nakręciłem. Jutro chyba rano wstanę przed robotą i spróbuje podnieść tą pierwszą do 2161. Z tego co było widać to tylko trzeba włożyć kartę SD i next next na włączonym silniku. Aktualizacja trwa około 10 minut - tak mówili tutaj: Dam znać Muske1 chyba już dwa piwka dla Ciebie! - jedno to za mało Edytowane 26 Lipca 20224 l przez protoss
Opublikowano 26 Lipca 20224 l 3 minuty temu, protoss napisał: Ok pobieram po kolei paczki Dzisiaj już tego nie sprawdzę chodź trochę się przyznam nakręciłem. Jutro chyba rano wstanę przed robotą i spróbuje podnieść tą pierwszą do 2161. Z tego co było widać to tylko trzeba włożyć kartę SD i next next na włączonym silniku. Aktualizacja trwa około 10 minut - tak mówili tutaj: Dam znać Muske1 chyba już dwa piwka dla Ciebie! - jedno to za mało Muskel1 jest bohaterem tego forum od długiego czasu
Opublikowano 26 Lipca 20224 l RaV22K - jestem z Wami od (tej bo była) soboty i już zdążyłem zauważyć Edytowane 26 Lipca 20224 l przez protoss
Opublikowano 26 Lipca 20224 l 11 minut temu, RaV22K napisał: Muskel1 jest bohaterem tego forum od długiego czasu Bez przesady 15 minut temu, protoss napisał: Z tego co było widać to tylko trzeba włożyć kartę SD i next next na włączonym silniku. Aktualizacja trwa około 10 minut - tak mówili tutaj: Nie do końca. Wykonujesz z poziomu czerwonego menu. Tak jak na filmiku na dole. Wchodzisz w czerwone menu i wybierasz Update.
Opublikowano 26 Lipca 20224 l Dokładnie. Aby wejść w to menu to należy dać przycisk NAVI/tel w górę i jednocześnie przycisk radio/media w dół i odczekać 3 sekundy Tak jeszcze przy okazji. Swoją Mocną chipowałęm aby dodać trochę mocy;) Były wgrywane nowe mapy do silnika napisane przez firmę która tym się zajmuje. Czy update firmware nie wpłynie na wgrane mocniejsze mapy do silnika?
Opublikowano 26 Lipca 20224 l 6 minut temu, protoss napisał: Czy update firmware nie wpłynie na wgrane mocniejsze mapy do silnika? Sterownik silnika i sterownik 5F czyli MIB2 to dwa odrębne sterowniki i każdy ma własny Firmware. Pracują niezależnie od siebie i Update w jednym nie ma wpływu na ten drugi.. Mapki w silniku zostaną nienaruszone.
Opublikowano 26 Lipca 20224 l No to super!. Dziękuje za uspakajające info Ok dam jutro znać jak mi poszedł update. Dobrej nocy wszystkim!
Opublikowano 26 Lipca 20224 l 30 minut temu, protoss napisał: No to super!. Dziękuje za uspakajające info Ok dam jutro znać jak mi poszedł update. Dobrej nocy wszystkim! Powodzenia Tu jeszcze filmek jak to wykonać na przykładzie A6 Edytowane 26 Lipca 20224 l przez Muskel1
Opublikowano 27 Lipca 20224 l Prawie się udało. Doszedłem do przedostatniej wersji i została mi aktualizacja do 3346 jednak niestety mam komunikat "Nośnik jest nieczytelny". Ta sama karta SD formatowana przed każdą aktualizacją. Może trzeba zrobić pełny format?
Opublikowano 27 Lipca 20224 l Wiesz co formatowałem szybkim formatowaniem. Masz na myśli pełny format? Edytowane 27 Lipca 20224 l przez protoss