Kevik Opublikowano 31 Lipca 2022 Opublikowano 31 Lipca 2022 Witam Przychodzę z pewnym problemem a mianowicie, niedawno zakupiłem audi a4 b7 1.8t 2005r, które w ogóle nie reaguje na pilota w momencie próby otwarcia lub zamknięcia samochodu. Samochód muszę otwierać z kluczyka przy czym otwierają się tylko drzwi kierowcy i muszę szybko przekręcić na zapłon bo inaczej włącza się alarm. Byłem u jednego mechanika z dwoma kluczykami to po podpięciu do kompa powiedział mi, że komputer nie widzi tych kluczyków i że są one zepsute po czym doradził kupić trzeci używany i przyjechać z nim. Stąd moje pytanie tutaj, czy miał ktoś może podobny problem bądź przypuszcza co może być tego przyczyną? Klikając przyciski na kluczykach świeci się czerwona dioda.
MaTeo85 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Masz 2 jkucze? Czy Oba mogą odpalić auto? Możliwe że wystarczy przypisać klucze od nowa do auta i będzie grało. Najlepiej znajdź kogoś z vcds w swojej okolicy kto ogarnia, to zerknie na żywo co tam z tymi kluczami.
Langista Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 (edytowane) Kwestia tylko, w jaki sposób widział, że nie czyta kluczyków, bo mogą nadawać o innej częstotliwości i w tedy za chiny nie dopisze do modułu komfortu.. Pokaż zdjęcia tych kluczyków. Też już miałem przeboje z kluczykiem, którego w teorii moduł nie widział ale w blokach pomiarowych było widać, że odczytuje sygnały z kluczyka. Edytowane 1 Sierpnia 2022 przez Langista
Kevik Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Jeden z kluczyków był dorabiany przez poprzedniego właściciela ale jednym i drugim mam możliwość odpalenia auta
pila24 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Jeden to chinski produkt,a drugi wersja K która ma tendencje do awarii, kup ori kluczyk najlepiej w wersji Q i dopisz do modułu komfortu. Bo że te oba nie działają jako piloty jest wysoce prawdopodobne.
Kevik Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Dzięki Panowie za pomoc, rzeczywiście oba kluczyki były popsute.
Rekomendowane odpowiedzi