Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak reakcji na pilota A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przychodzę z pewnym problemem a mianowicie, niedawno zakupiłem audi a4 b7 1.8t 2005r, które w ogóle nie reaguje na pilota w momencie próby otwarcia lub zamknięcia samochodu. Samochód muszę otwierać z kluczyka przy czym otwierają się tylko drzwi kierowcy i muszę szybko przekręcić na zapłon bo inaczej włącza się alarm. Byłem u jednego mechanika z dwoma kluczykami to po podpięciu do kompa powiedział mi, że komputer nie widzi tych kluczyków i że są one zepsute po czym doradził kupić trzeci używany i przyjechać z nim. Stąd moje pytanie tutaj, czy miał ktoś może podobny problem bądź przypuszcza co może być tego przyczyną? Klikając przyciski na kluczykach świeci się czerwona dioda. 

Opublikowano

Masz 2 jkucze? Czy Oba mogą odpalić auto? Możliwe że wystarczy przypisać klucze od nowa do auta i będzie grało.

Najlepiej znajdź kogoś z vcds w swojej okolicy kto ogarnia, to zerknie na żywo co tam z tymi kluczami.

Opublikowano (edytowane)

Kwestia tylko, w jaki sposób widział, że nie czyta kluczyków, bo mogą nadawać o innej częstotliwości i w tedy za chiny nie dopisze do modułu komfortu.. Pokaż zdjęcia tych kluczyków.

Też już miałem przeboje z kluczykiem, którego w teorii moduł nie widział ale w blokach pomiarowych było widać, że odczytuje sygnały z kluczyka.

Edytowane przez Langista
Opublikowano

Jeden z kluczyków był dorabiany przez poprzedniego właściciela ale jednym i drugim mam możliwość odpalenia auta 

20220801_105738.jpg

20220801_110139.jpg

20220801_110147.jpg

Screenshot_20220801-110045_Gallery.jpg

Opublikowano

Jeden to chinski produkt,a drugi wersja K która ma tendencje do awarii, kup ori kluczyk najlepiej w wersji Q i dopisz do modułu komfortu. Bo że te oba nie działają jako piloty jest wysoce prawdopodobne.

Opublikowano

Dzięki Panowie za pomoc, rzeczywiście oba kluczyki były popsute.