ziomeq15313 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 Szczerze to kodowałem doświetlanie zakrętów i coś jeszcze ale nie pamiętam eh a dzienne przestały mi działać jak rano wsiadłem do auta a wiesz może co jest nie tak ustawione eh
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 Masz gdzieś stary autoscan? Przed zmianami?
ziomeq15313 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 Jak mam uswiony włącznik na 0 to dzienne się swieca a jak tylko włączę auto to zmieniają się na mijania po zasłonięciu czujnika i tak zostają a do jazdy dziennej gasna jak swieca mijania
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 VCDS zapisuje wszystkie zmiany w folderze Debug na C/Ross-Tech/VCDS-DRV Są tam pliki CodingLog.TXT, CodingLog.CSV AdpLog.CSV Odszukaj je, otwórz i przywróć kodowania.
ziomeq15313 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 Tam nic niemam , pusto , w plikach tych co miałem i co mam teraz nic się nie zmieniło w kodowaniu
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 1 minutę temu, ziomeq15313 napisał: Tam nic niemam , pusto , w plikach tych co miałem i co mam teraz nic się nie zmieniło w kodowaniu W folderze Debug?
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 A masz w ogóle folder Debug?
ziomeq15313 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 Mam , teraz zauważyłem że mam spalona jedna żarówkę czy to może przez to nie działać?? Jutro kupię i wymienię
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 7 minut temu, ziomeq15313 napisał: Mam , teraz zauważyłem że mam spalona jedna żarówkę czy to może przez to nie działać?? Jutro kupię i wymienię Raczej nie.
Muskel1 Opublikowano 2 Października 2022 Opublikowano 2 Października 2022 Na Twoim miejscu przywróciłbym oryginalne kodowania. Czyli: W bajcie 2 zaznacz tylko bit 2 w bajcie 3 zaznacz bit 5 i 7 w bajcie 5 odznacz bit 0 w bajcie 6 odznacz bit 0
ziomeq15313 Opublikowano 3 Października 2022 Opublikowano 3 Października 2022 Temat ograniety , wystarczyło odznaczyć w bajcie 5 bit 0 ? dziękuję za pomoc
Muskel1 Opublikowano 3 Października 2022 Opublikowano 3 Października 2022 12 minut temu, ziomeq15313 napisał: Temat ograniety , wystarczyło odznaczyć w bajcie 5 bit 0 ? dziękuję za pomoc Wykonaj sobie teraz pełny autoscan i zapisz go. Jak w przyszłości będziesz coś w kodowaniach zmieniał będziesz mógł przywrócić do tej wersji jak coś pójdzie nie tak. Autoscan (i dodatkowo mapa adaptacji) przed zmianą kodowań są podstawą i bez nich nie powinno się nawet zaczynać czegokolwiek zmieniać. Po pierwsze daje to ogólny obraz sterowników i ewentualnie w nich zapisanych będów. Po drugie jeżeli pojawią się błędy po kodowaniu można sprawdzić czy były już przed. Po trzecie wiesz jakie było oryginalne kodowanie na wypadek konieczności powrotu do niego.
ziomeq15313 Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 A jeszcze miałbym pytanie czy można zrobić żeby dzienne nie wyłączały się po włączeniu mijania tylko świeciły razem z mijania ??
Muskel1 Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 Nie można bo jest to ustawowo zabronione.
ziomeq15313 Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 A czemu Ci co mają ledy to mogą?? Bo swieca im ledy i swiatla mijania a przy zwyklych nie można??
Muskel1 Opublikowano 6 Października 2022 Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) Też nie maja. Paski led w tych lampach mają 2 funkcje. W dzień świecą 100% mocy jako światła do jazdy dziennej. Po aktywowaniu świateł mijania ściemniają się o 50% i przejmują funkcję świateł postojowych. Podobnie ma się sytuacja przy włączeniu kierunkowskaza, światła do jazdy dziennej także ściemniają się. Edytowane 6 Października 2022 przez Muskel1
Rekomendowane odpowiedzi