DamCho Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Witam chciałbym dołożyć wzmiaczniacz z subwooferem do przedlifta avant. Posiadam najsłabsze nagłośnienie. Jest jakies gotowe wyjście w bagażniku czy muszę wziąć sygnał do wzmiaczniacza z któregoś głośnika? Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez DamCho
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Nic nie jest przygotowane. Musisz zastosować np. konwerter sygnału high/low generujący także sygnał remote do wzbudzenia wzmacniacza, lub wzmacniacz z wbudowanym konwerterem. Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez Muskel1
DamCho Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Godzinę temu, Muskel1 napisał: Nic nie jest przygotowane. Musisz zastosować np. konwerter sygnału high/low generujący także sygnał remote do wzbudzenia wzmacniacza, lub wzmacniacz z wbudowanym konwerterem. A możesz mi powiedzieć skąd najlepiej wziąć ten sygnał? Albo jakaś stronę gdzie będę miał wszystko opisane? Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez DamCho
DamCho Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2022 (edytowane) Tak mam Nawigacie, mam ,zdjęcie softu Edytowane 6 Sierpnia 2022 przez DamCho
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Mała nawigacja Delphi. Odkręcasz schowek, demontujesz nawigację z koszyka, wypinasz wtyczkę quadlock. We wtyczce quadlock jest brązowa wtyczka, wypinasz ją z quadlocka i podpinasz się do przewodów od głośników.
DamCho Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2022 9 minut temu, Muskel1 napisał: Mała nawigacja Delphi. Odkręcasz schowek, demontujesz nawigację z koszyka, wypinasz wtyczkę quadlock. We wtyczce quadlock jest brązowa wtyczka, wypinasz ją z quadlocka i podpinasz się do przewodów od głośników. Czyli odkręcam schowek od strony pasażera szukam tej kostki i normalnie ciągnę dwa przewody do wzmiaczniacza? Bo plus i minus wezmę z akumulatora coś jeszcze muszę zrobić?
Muskel1 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Odkręcasz to co napisałem i podpinasz się pod przewody sygnałowe jak na zdjęciu pinout. Konwerter sygnału high/low potrzebuje także +12V oraz masę.
DamCho Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2022 allegro.pl ALLEGRO.PL Czy do tego wzmiaczniacz potrzebuje konwerter aby wpiąć się do tej brązowej kostki?
Muskel1 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Zgodnie z opisem wzmacniacz ten posiada wbudowany konwerter high/low z funkcją wzbudzania wzmacniacza, więc oddzielny konwerter ne jest potrzebny. Nie wiem tylko jak dobrze działa, lub nie działa w tym wzmacniaczu ta funkcja automatycznego wzbudzania. Zależy od tego jak czuła jest tam elektronika. Musisz wypróbować inaczej się nie dowiesz. W najgorszym wypadku będziesz musiał dokupić konwerter high /low.
DamCho Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2022 To tylko wystarczy dwa kable od brązowej kostki doprowadzić do bagażnika i podłączyć do wzmacniacza( oprócz 12v i masa)
Muskel1 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 4 przewody sygnałowe, prawy i lewy kanał mają każdy polaryzację plus i minus.
DamCho Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Czyli mogę podpinam tak jak zaznaczyłem na zdjęciu?
Muskel1 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Nie bo tak jak zaznaczyłeś podpiąłeś się pod lewy tył i lewy przód. Podepnij się pod lewy tył RL i prawy tył RR, będziesz mógł wtwdy napędzać subwoofer z tylnymi kanałami i miał lepszą możliwość sterowania przód/tył.
Muskel1 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Bardzo ważne jest zachowanie biegunowości, czyli plus na plus a minus na minus bo w przeciwnym razie będzie kijowo grało.
DamCho Opublikowano 12 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2022 9 minut temu, Muskel1 napisał: Bardzo ważne jest zachowanie biegunowości, czyli plus na plus a minus na minus bo w przeciwnym razie będzie kijowo grało. O dziękuję za szczegółowe opisanie, pochwalę się jak skończę pracę
DamCho Opublikowano 27 Września 2022 Autor Opublikowano 27 Września 2022 W dniu 12.08.2022 o 18:33, Muskel1 napisał: Bardzo ważne jest zachowanie biegunowości, czyli plus na plus a minus na minus bo w przeciwnym razie będzie kijowo grało. Mam jeszcze pytanie odnośnie dołożenie głośnika centralnego w desce rozdzielczej, też najlepiej wziąć sygnał spod schowka i podpiąć się pod przednie głośniki?, czy potrzebuje konwerter czy mogę się bezpośrednio podpiąć?
Muskel1 Opublikowano 27 Września 2022 Opublikowano 27 Września 2022 Środkowy głośnik musi mieć własny kanał, którego Ty u siebie w radiu nie masz. Jak podepniesz go pod przednie głośniki będzie grał za głośno.
Rekomendowane odpowiedzi