Gabkowsky Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) Z okolic grodzi silnika, raczej z lewej strony patrząc od przodu auta wydobywa się metaliczny dźwięk, podobny do grzechotania. Pasek osprzętu miałem okazję ściągać przy wymianie termostatu i jego demontaż nie ma wpływu na dziwny hałas. Dźwięk słyszalny jest na biegu jałowym na małych obrotach. Nie zależy on od tego czy silnik jest ciepły czy zimny. Wciśnięcie sprzęgła nie ma na to wpływu. Podczas jazdy również dźwięk jest słyszalny, ale tylko na małych obrotach. VID_20220730_131038446.mp4 Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Gabkowsky
Gabkowsky Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2022 (edytowane) O kurde! Coś bardzo podobnego tylko u mnie zdecydowanie na mniejszą skalę. Dzięki! Edytowane 21 Sierpnia 2022 przez Gabkowsky
Patrykbfb Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Może być wkład katalizatora oberwany u mnie to samo było.
Gabkowsky Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2022 On 8/21/2022 at 3:16 PM, Patrykbfb said: Może być wkład katalizatora oberwany u mnie to samo było. I jak sobie z tym poradziłeś? Wstawiałeś nowy katalizator/DP, czy po prostu wyciąłeś wkład? Za parę dni zabieram się za zrobienie tego.
przem8 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 (edytowane) Jak wstawisz dp to tuner musi usunąć z ecu drugą sondę i wywal te valteki - pseudo wtryskiwacze gazowe. Edytowane 22 Sierpnia 2022 przez przem8 1
Patrykbfb Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Opublikowano 22 Sierpnia 2022 1 godzinę temu, Gabkowsky napisał: I jak sobie z tym poradziłeś? Wstawiałeś nowy katalizator/DP, czy po prostu wyciąłeś wkład? Za parę dni zabieram się za zrobienie tego. Wstawiłem zamiennik firmy bosal. Zastanawiałem się nad dp ale przez tą nagonkę na normy emisji wolałem wstawić kata 1
Rekomendowane odpowiedzi