Rest Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Cześć, Będe wymieniał pierwszy odcinek wydechu, zajrzałem pod auto i zastanowiły mnie otwory w osłonach termicznych. Nie wiem czy czegoś tu nie brakuje. Czy w tych miejscach z otworami w osłonie termicznej nie powinny być jakieś wieszaki? Pierwsze mocowanie mam na wysokości łącznika elastycznego, kolejny przy tłumiku. Czy fabrycznie tak było, że na odcinku +/- 1,5 metra nic nie ma?
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 (edytowane) Ja mam przed środkowym tłumikiem i za końcowymi ale to przy quattro i V6 więc idzie podwójna rura - większy ciężar. Edytowane 24 Sierpnia 2022 przez Langista
Rest Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2022 3 minuty temu, Langista napisał: Ja mam przed środkowym tłumikiem i za końcowymi ale to przy quattro i V6 więc idzie podwójna rura - większy ciężar. Chciałem sie upewnić. Jeden z wariantów to właśnie miejsca na dodatkowe mocowania od mocniejszych silników <podwójne wydechy>.
Ivanek Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Godzinę temu, Langista napisał: Ja mam przed środkowym tłumikiem i za końcowymi ale to przy quattro i V6 więc idzie podwójna rura - większy ciężar. 1.9 quattro środkowy wydech mocowanie, i po jednym wieszaku na końcu przy zderzaku, przód trzyma się na turbo poprzez elastyka Wątpię aby było tylko mocowanie na końcu nawet przy jednorurce
Ivanek Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Rest napisał: Czy w tych miejscach z otworami w osłonie termicznej nie powinny być jakieś wieszaki? Dokładnie obok tego otworu mam podporę wału napędowego, nie ma w tym miejscu wieszaka, jest on niewiele dalej:
Langista Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Tak, tyle że podpora wału ma swoje osobne mocowania w podwoziu, których bez budy z quattro nie ma i nie są one tam, gdzie są te otwory.. możliwe że zwykłe otwory ułatwiające odpływ różnych płynów, które mogą się skroplić w aucie.
Rekomendowane odpowiedzi