reniu12 Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Możesz na próbę zmienić w sterowniku 09 poniższe kodowania: Bajt 3 Bit 5 deaktywuj Bajt 4 Bit 0 aktywuj Ok jak wrócę z pracy spróbuję i dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja 8 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Możesz na próbę zmienić w sterowniku 09 poniższe kodowania: Bajt 3 Bit 5 deaktywuj Bajt 4 Bit 0 aktywuj Nic się nie zmieniło mi pokazuje uruchomienie postojówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 13 Maja Udostępnij Opublikowano 13 Maja To powiem szczerze, że nie wiem gdzie problem leży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 15 Maja Udostępnij Opublikowano 15 Maja (edytowane) W dniu 13.05.2024 o 19:10, Muskel1 napisał(a): To powiem szczerze, że nie wiem gdzie problem leży. wiesz te błędy wyskoczyły po wyłączeniu obrysów ale przed wyłączeniem były inne tamte znikły a te wyskoczyły myślę ze konfiguracją lamp wiesz jeże mam wsadzone 8 diodowe a usa maja 10 może tu leży przyczyna Edytowane 15 Maja przez reniu12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja W dniu 13.05.2024 o 19:10, Muskel1 napisał(a): To powiem szczerze, że nie wiem gdzie problem leży. doszedłem co jest jeże mam do wymiany musza być USA 10 diodowe eu jest 8 diod .Wiadomość do kolegów co będą zmieniać z USA na eu. moduły i jeże musza być od USA a nie od Europy jak i pisali ze obojętne jakie będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja Ale lampy masz EU? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja 7 minut temu, Muskel1 napisał(a): Ale lampy masz EU? DOKŁADNIE EU. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja To dziwna sprawa, że przy lampach EU musisz mieć jeże USA🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja mam wsadzony jeden z usa i błędu nie ma 10 diodowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 17 Maja Udostępnij Opublikowano 17 Maja W wersjach lamp EU jeże też są EU i tam błędów nie ma, dlatego dziwi mnie ta sytuacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 18 Maja Udostępnij Opublikowano 18 Maja 7 godzin temu, Muskel1 napisał(a): W wersjach lamp EU jeże też są EU i tam błędów nie ma, dlatego dziwi mnie ta sytuacja. nagram filmik i wrzucę na YouTube i zobaczysz sam .Jak kupowałem jeże też sugerowałem się wypowiedziami innych osób i dlatego kupiłem eu. Na jednych z forum wyczytałem że jak przekładasz z usa do eu wszystko świeci i nie ma błędu a ze miałem 1 z usa jeż to go założyłem do sprawdzenia i działa błędu nie wywala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja https://youtu.be/oey3UXo4sT8?si=nDK1RFh6YxwimM0m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Maja Udostępnij Opublikowano 19 Maja Dziwna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiand3 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Cześć, może ktoś mi wskaże kierunek.. Pacjent: Q5 80a / Przedlift / Kanada / Xenon. Reflektory przednie - nie przeżyła jedna przetwornica / moduł. Oba reflektory działają na ori module, ale po wrzuceniu nowego modułu do jednego reflektora zonk. Działają tylko "krótkie". LED, ani długie nie dają oznak życia. Oba moduły mają niby ten sam numer, poza kilkoma szczegółami.. Zastanawia mnie, czy trzeba wykonać parametryzację, czy szukać innego modułu bo np. Mam USA, a kupiłem EU. Moduł opisany przez sprzedającego jako pochodzący od porsche Cayenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Zestaw danych nie pasuje do Audi skoro jest z Porsche. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiand3 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca Czyli da się to ogarnąć VCP / ODIS? Bo nie wiem czy składać auto, i szukać kogoś od VCP, czy muszę kupić inny moduł. ( A to ostatni element układanki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 19 Czerwca Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca VCP da radę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca W dniu 19.06.2024 o 13:08, damiand3 napisał(a): Czyli da się to ogarnąć VCP / ODIS? Bo nie wiem czy składać auto, i szukać kogoś od VCP, czy muszę kupić inny moduł. ( A to ostatni element układanki ) Kolego ja robiłem odis. Aby numery się zgadzały z oryginałem i online przez geko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reniu12 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca (edytowane) W dniu 25.04.2024 o 11:56, Muskel1 napisał(a): Sterownik 09, bajt 6 deaktywuj bit 4. cześć wyskoczyły mi błędy obrysu a kodowanie mam takie jak podałeś czy gdzieś jeszcze musze je usunąć i gdzie szukać przyczyny bo niema komunikacji z asystentem świateł W dniu 25.04.2024 o 11:56, Muskel1 napisał(a): Sterownik 09, bajt 6 deaktywuj bit 4. autoscan_20240718_2144.txt Edytowane 18 Lipca przez reniu12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Lipca Udostępnij Opublikowano 18 Lipca Nie ma komunikacji z asystentem świateł (sterownik 20) bo w tym modelu tego nie ma. Asystent świateł realizowany jest poprzez przednią kamerę (A5). VCP do diagnozowania jest słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi