Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BFB] Audi A4 1.8TQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Dziś po dłuższym postoju wyjechałem z garażu. Można już podpisać się pod clh (świeca halogeny i blendy lusterek) - same blendy super sprawa, niby taki bejer ale oświetla nocą cały bok przy aucie. LEDy podłączone na przekaźniku - działa wzór. Fotochrom w lusterkach również działa. Fajnym akcentem jest to że po otwarciu auta działa clh tak długo aż nie otworzy się wyłącznie drzwi kierowcy a w przypadku olania auta zwyczajnie zgasną i zamknie się samochód. Elektryczne składanie lusterek działa dalej manualnie. Póki co będę bazował na chińskim module który zostało jeszcze założyć - przewody już wyprowadziłem przez przelotki do kabiny. ? 

Co jest do poprawy...?

Części kompletowałem więc i nie sprawdzałem działania wszystkiego a bo i jak? Tak więc okazało się że umarte są 2 diody we włączniku świateł. Kupiłem drugi w dobrym ładnym stanie za 40zl tylko nie od Audi. ?

Co mnie zaskoczyło albo co z...ebałem ?

Zadowolony wyjechałem z garażu przelącznik świateł w poz. auto światła fajnie się włączyły ale... po chwili zgasły. No i jak się okazuje na potrzeby prawidłowego działania kolejny zakup... Moduł Świateł Dziennych DRL AM.010.1 od leparda. Niestety dysponuje tradycyjnymi lampami na żarówkę H7. Ale dzienne ubiorę w halogen. ?

Tak więc rozwój trwa...

Aha... I po dołożeniu dystansów mam jakieś dziwne wrażenie że auto jest no... sztywniejsze. Ale jak najbardziej na plus. No i hamulce robią to co do nich należy ale odpowietrzac musiałem 2 razy. 

Edytowane przez bombelm7

Opublikowano
33 minuty temu, bombelm7 napisał(a):

Aha... I po dołożeniu dystansów mam jakieś dziwne wrażenie że auto jest no... sztywniejsze. Ale jak najbardziej na plus.

Fizyki nie oszukasz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Hej. Mody modami i postępuje do przodu. W sumie założenia, które miałem się kończą więc na poczet rozwoju kompletuje nagłośnienie BOSE. Na razie to wygląda tak że zamawiam zakupiony głośnik bo brakuje mi 2 sztuk po czym otrzymuje niesprawny z uszkodzonym zawieszeniem i robię zwrot i odsyłam. No w sumie tak już 2 razy i czekam na 3 paczkę. Zdjęcie w aukcji lux a przysyłają g...wno.

Ale to jest najmniejszy problem bo doświadczyłem bardzo nieprzyjemnego uczucia podczas skręcania na max przy prędkości 2/4km/h. Mianowicie na pełnym skręcie przód auta wręcz usuwa się:co: nie wiem jak to określić. (jakby go ktoś popychał z boku, próbował przestawić) strasznie wredne uczucie.

Chyba szykuje się wymiana zwrotnicy PP. Możliwe że jest to główny winowajca. Bo na skali się nie zmieściłem.

IMG_20230211_170947.thumb.jpg.6ad5d84d55894f885b486920f5411f9b.jpg

Opublikowano

Dlaczego zwrotnica? Trzeba sprawdzić sanki i tuleje w nich.

Opublikowano
  • Autor
15 minut temu, pila24 napisał(a):

Dlaczego zwrotnica? Trzeba sprawdzić sanki i tuleje w nich.

Przegląd robiłem całkiem niedawno i diagnosta zwrócił mi uwagę na luz na sankach w poziomie. Gumy nie są spękane w tulejach ale na płycie jak przesuwał przód tył koło to mówił że trochę za bardzo się rusza. Pomyślałem o tych sankach ale jakoś tak bez przekonania. A dziś gość znowu od zbierznosci mówi że to zwrotnica jest krzywa.

Na felgach 16 205/55 te uskoki się zmniejszają odczuwalnie. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

W końcu sobie to ogarnąłem. Tyle za na przełącznik on off pod kierownicą. No bo modół jest wiejski.

W celu wyłączenia na zimę. Czy warto? NIE. I drugi raz tego bym nie dokładał.  Bo po co... No ale chciałem mieć kpl w lusterku. Więc mam. 

Opublikowano

Jaki moduł wsadziłeś do tych składanych lusterek? Szukam powoli do siebie a u Ciebie już sprawdzone i działa :wink:

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, BartoszSoldier napisał(a):

Jaki moduł wsadziłeś do tych składanych lusterek? Szukam powoli do siebie a u Ciebie już sprawdzone i działa :wink:

Ja mam u siebie z aukcji nowy chyba za 59.99. Taki najprostszy uniwersalny modół składanych lusterek. 

Opublikowano
W dniu 14.07.2023 o 01:18, bombelm7 napisał(a):

Ja mam u siebie z aukcji nowy chyba za 59.99. Taki najprostszy uniwersalny modół składanych lusterek. 

Coś tego typu?

ALLEGRO.PL

I gdzie go wpinasz? 

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a):

Coś tego typu?

ALLEGRO.PL

I gdzie go wpinasz? 

Dokładnie tak. Mam identyczny. 

Masa, zasilanie stałe, zasilanie po zapłonie, i równolegle pary pod silniczki lusterka P i L. No i musisz mieć z auta wyciągnięte sygnały otwierania i zamykania. Pod nie kolejne 2 kable i tyle. Działa. Odrazu Ci podpowiem że nie znajdziesz ich w drzwiach kierowcy bynajmniej w B7 u mnie. Ja jeszcze mam to przez przełącznik i bezpiecznik 30A zrobione bo ten modół nie działa z Ori przełącznikiem składania lusterek.  

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.07.2023 o 19:06, bombelm7 napisał(a):

W końcu sobie to ogarnąłem. Tyle za na przełącznik on off pod kierownicą. No bo modół jest wiejski.

W celu wyłączenia na zimę. Czy warto? NIE. I drugi raz tego bym nie dokładał.  Bo po co... No ale chciałem mieć kpl w lusterku. Więc mam. 

No i tu zebałem. Dla potomnych. To +12V po zapłonie nie z bezp. 36 ale z 31. Ten modół musi natychmiast widzieć odcięcie prądu. Nie może mieć żadnego podtrzymania. A 36 ma. Pewnie się ktoś zastanawiał czemu tak długo czekam pomiędzy rozłożeniem a złożeniem. Teraz jest lux. W dzień i w nocy.  Działa i polecam. A wszystko przez to że nocą zamykał ok. Ale rozkładał lusterka do połowy. Dopiero po otwarciu drzwi i naciśnięciu przycisku otwierania rozkładał do końca. Zielony przewód tego modułu musi mieć natychmiastowe odcięcie i podanie prądu. ? Jak by tam ktoś pytał... A teraz pora na Bose. ?

IMG_20230718_210756.thumb.jpg.e042c5e5e163322e80f8f4b48c837998.jpg

W sumie początek poza głośnikami w drzwiach. 

Edytowane przez bombelm7

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No... w końcu mam i ja ? robi robotę w porównaniu z Ori Audi Sound System. 

IMG_20230811_191152.thumb.jpg.95746e9bb5bb2ad21812cf370188fb13.jpg

Opublikowano

Bose ładnie gra. Też mam w b7:wink:

Ale nie mam kratek. 

Kupowałeś same kratki czy całe boczki?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Adam87 napisał(a):

Bose ładnie gra. Też mam w b7:wink:

Ale nie mam kratek. 

Kupowałeś same kratki czy całe boczki?

Same kratki kupowałem. I sobie je wstawiłem jak ori. Też na zgrzew.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

IMG_20230908_171405.thumb.jpg.565b049b0e40b6c50c69318e06bef371.jpgIMG_20230908_205255.thumb.jpg.5a75b908c7287e18308bcbb4d50f00b0.jpg

Maleńki postęp.