Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A6 C7 Avant - Rodzinny białas - 3.0 TFSI (CGWB)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, qujot napisał(a):

Ale panowie bo @jnow mówi o 3.0tfsi a @H4mm3R to ma chyba 4.0tfsi a to inna bajka.

Bo jak w 3.0 wstawisz w miejsce ori a dodatkowo zrobisz softa to szlak je trafi prędzej czy później.

Jak je przeniesiesz pod auto to chyba trafiają w miejsce rezonatorów a wyrzucenie rezonatorów nie wiem jak przy oryginalnej reszcie wydechu ale u mnie przy przerobionym zrobiło dość znaczącą różnicę w przedziale 2-3krpm gdzie jest to dość użyteczny zakres obrotów i robi się dron.

Ale to mówię u mnie jest cały wydech ruszony. Oryginalne tylne puchy tłumią dość mocno więc może nie będzie źle. Tak tylko piszę żebyś sobie potem w brodę nie pluł, że jest głośno :D

No chyba że jakoś wspawają katy i zostawią te rezonatory to git nie było tematu.

Zgadza się, ja mam 4.0TT i dopiero po wycięciu środkowego tłumika zaczęło auto inaczej brzmieć. Plus klapy w tłumikach też dużo zmieniają.  

Opublikowano

@H4mm3R no właśnie w 4.0 tak łatwo dźwięku nie zepsujesz jak 3.0 bo tu fałszywy ruch i masz drona albo pierdzi jak polonez albo uszy odpadają.

@jnow podpytaj , jak rezonatory zostaną to na luzie powinno być ok. Z tego co kojarzę to @Ogi ma właśnie od MG ale on chyba na forum rzadko zagląda już. Musiałbyś na jakiejś grupce na fb zapytać jak to robią/brzmi bo być może będzie nadal okej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Na lato wrzucać 20” czy 19”? Muszę kupić felgi i opony. Chcę żeby było w miarę rozsądnie pod kątem komfortu, krawężników (żona jeździ głównie).. lepiej pewnie 19”?

Opublikowano

Dobra rada . Dogadaj się mailowo Z MG co do roboty , materiałów , terminu i najważniejsze CENY. I tego się trzymaj

Miałem przykrość umówiłem się na robotę 3 tygodnie wcześniej  , układ prosty 3 puszki i rury , cena wzrosłą zakres robót był mniejszy .  Tak się nie robi. Przez 3 tygodnie ceny usług i materiałów nie wzrosły. Wyceniający / nie Michał / się przeliczył mimo że wszystko było dogadane od A do Z.   'Pacta sunt servanda' jak mawiali rzymianie ale nie tu jak widać.

Wiedzę i materiały , łącznie z tytanem mają  ale zgrzyt jest możliwy jak widać. Po przednio byłem u nich z moimi e46 330d i e92 330d na kompletne układy i było ok.

Opublikowano
11 godzin temu, jnow napisał(a):

Na lato wrzucać 20” czy 19”? Muszę kupić felgi i opony. Chcę żeby było w miarę rozsądnie pod kątem komfortu, krawężników (żona jeździ głównie).. lepiej pewnie 19”?

bierz 20, nawet przy oponie 255/35/20 opony jest wystarczająco dużo żeby nie uszkodzić felgi. komfort też jest ok.

Opublikowano
1 godzinę temu, jedrekx napisał(a):

bierz 20, nawet przy oponie 255/35/20 opony jest wystarczająco dużo żeby nie uszkodzić felgi. komfort też jest ok.

Przy A6 C6 w sedanie też 20" będzie git czy dużo zabiorę sobie komfortu i lepiej zostać przy 19? Na zimie mam 18"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 13.12.2022 o 11:35, KorteX napisał(a):

Przy A6 C6 w sedanie też 20" będzie git czy dużo zabiorę sobie komfortu

Będzie GIT.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dobra, zabieram się za te katalizatory. Czy macie do polecenia jakąś alternatywę dla MG Motorsport?

Interesuje mnie opcja decat w oryginalnych downpipe + sportowe katalizatory na front pipe.

Czy kojarzycie czy od razu po tej modyfikacji muszę robić remap? Jak tak to musiałbym to od razu zgrać z wizytą u gregora10… ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Z nowości:

1) Wleciały felgi 20” OEM Audi z nowymi oponami Vredestein Quatrac Pro 255/35/20 - takie były w komplecie, zobaczymy, bo sceptycznie podchodzę do opon całorocznych.

2) Niestety w trasie kamień uszkodził mi szybę czołową ? Wymieniona na nowy zamiennik z AutoCasco szyby. Też akustyczna. 

083D8457-7E80-4472-980D-CDE6E928C1DD.jpeg

F79842B2-BE81-4362-8E38-4A3CF4ECBDCF.jpeg

Edytowane przez jnow

Opublikowano

Trzeba było wrzucić fotochromatyczną , pilkington takie robi .

Opublikowano
  • Autor

@marcinch001próbowałem rozmawiać z ubezpieczycielem - każda inna opcja to udział własny + pokrycie kosztów różnicy w cenie szyby + opłata za montaż. Niestety, w takich momentach pewnie warto by było mniej bardziej „luksusowe” AC - jednak to moja pierwsza szkoda przez 13 lat (od zdania prawa jazdy) i stąd wybór takiego a nie innego AC. 

Opublikowano
9 godzin temu, jnow napisał(a):

@marcinch001próbowałem rozmawiać z ubezpieczycielem - każda inna opcja to udział własny + pokrycie kosztów różnicy w cenie szyby + opłata za montaż. Niestety, w takich momentach pewnie warto by było mniej bardziej „luksusowe” AC - jednak to moja pierwsza szkoda przez 13 lat (od zdania prawa jazdy) i stąd wybór takiego a nie innego AC. 

W PZU wystarczy wykupić oddzielnie ubezpieczenie auto szyby , wtedy jak zgłaszasz uszkodzoną szybę to wystarczy powiedzieć ze miałeś akustyczną i fotochromatyczną i to wystarczy żeby właśnie taką Ci znależli a ty tylko wybierasz miejsce montażu . Dodam tylko ze szyba pilkington - akustyczna i fotochromatyczna dwa lata temu kosztowała ok 900 zł bez montażu . 

IMG_8104.jpg

Opublikowano
  • Autor

No to dobra opcja, w UNIQUA AC-szyby jest w pakiecie standardowego AC, nie traci się zniżek AC przy realizacji szkody w postaci szyby, no ale warunki gorsze. 

Opublikowano

Mi akurat w audi a7 nie starczyło na szybę z pakietu auto szyba . - 4000 zł . Cała operacja kosztowała mnie 6700 w ASO . Poszło z AC

Edytowane przez peter22

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Zdecydowałem się finalnie na sportowe katalizatory MG Motorsport. „Przy okazji” ich montażu, robię rozrząd, uszczelnienie silnika, dekli zaworów i skrzyni.

?

IMG_1381.jpeg

IMG_1391.jpeg

Edytowane przez jnow

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Samochód będzie niebawem na sprzedaż. 

Edytowane przez jnow