PiterA4gda Opublikowano 10 Października 2022 Opublikowano 10 Października 2022 Witam, posiadam a4 b7 z nieszczęsnym altkiem... Otóż od jakiegoś czasu borykam się z problemem takim, że po dłuższej jeździe auto nie chce odpalić od strzała Odpala po kilku zakręceniach, czasem za 3 razem, czasem za 10, a dzisiaj odpalił dopiero jak na biegu go zakręciłem z popuszczonym sprzęgłem. Po odpaleniu świeci się pomarańczowa kontrolka EPC, gdy zgaszę później auto to normalnie odpala i kontrolka gaśnie i wszystko jak gdyby nigdy nic działa i śmiga. Pomoże ktoś? Pozdrawiam
Langista Opublikowano 11 Października 2022 Opublikowano 11 Października 2022 Pewnie że pomożemy, zacznij od podpięcia interfejsu i odczytania błędów. Zrób pełny autoscan.
MaTeo85 Opublikowano 11 Października 2022 Opublikowano 11 Października 2022 Jak nie masz gdzie i jak zrobić scanu to jestem z Gdańska, jak coś pisz PW, ale do soboty mnie nie ma na miejscu.
PiterA4gda Opublikowano 12 Października 2022 Autor Opublikowano 12 Października 2022 Już zrobiłem, co prawda każdy mechanik kazał czekać po kilka dni, ale znajomy dopomógł . Wyskoczyło z błędów tylko to. Dodam że wczoraj po dłuższej jeździe auto podczas jazdy mi zgasło 2 razy i odpaliło za 3 razem dopiero... Naprowadzi ktoś co to może być? Pozdrawiam i z góry dziękuję
Elhape Opublikowano 13 Października 2022 Opublikowano 13 Października 2022 Nie bardzo wiem co można więcej dodać. Komunikat błędu masz jasny i jednoznaczny. Do sprawdzenia/wymiany czujnik położenia wału i jego instalacja elektryczna.
PiterA4gda Opublikowano 6 Listopada 2022 Autor Opublikowano 6 Listopada 2022 dzieki bardzo, trafiliscie z diagnoza, winny byl czujnik polozenia walu Pozdrawiam i dzieki jeszcze raz
Rekomendowane odpowiedzi