Gambit87 Opublikowano 20 Listopada 2022 Opublikowano 20 Listopada 2022 Witam wszystkich Czy przy wymianie sterownika elektrycznego hamulca postojowego w Audi A4 B8 trzeba kodować sterownik ?
Gambit87 Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Opublikowano 20 Listopada 2022 Czy jest do tego jakaś instrukcja albo opis?
Muskel1 Opublikowano 20 Listopada 2022 Opublikowano 20 Listopada 2022 Przejmujesz kodowanie ze starego sterownika.
Muskel1 Opublikowano 20 Listopada 2022 Opublikowano 20 Listopada 2022 Muszę skorygować. W sterowniku 53 nie ma kodowania więc nic nie kodujesz. Sama wymiana powinna wystarczyć.
Gambit87 Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Opublikowano 20 Listopada 2022 To prawda , właśnie sprawdzałem za pomocą VCDS i nie mam żadnego kodowania dlatego sterownika u siebie . Dalej mam problem z hamulcem postojowym, przy procedurze cofania tłoczków , wyrzuca mi błąd 00473. Gdzieś czytałem, że może to być też wina sterownika. Chce go podmienić i zobaczyć czy problem dalej wystąpi. Kable i wtyczki raczej są ok.
Gambit87 Opublikowano 20 Listopada 2022 Autor Opublikowano 20 Listopada 2022 To prawda , właśnie sprawdzałem za pomocą VCDS i nie mam żadnego kodowania dlatego sterownika u siebie . Dalej mam problem z hamulcem postojowym, przy procedurze cofania tłoczków , wyrzuca mi błąd 00473. Gdzieś czytałem, że może to być też wina sterownika. Chce go podmienić i zobaczyć czy problem dalej wystąpi. Kable i wtyczki raczej są ok.
Rekomendowane odpowiedzi