Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Brak mocy i zero błędów - turbo na stole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm mam taki problem do dnia wczorajszego moja niunia smigala bez zazutu az wieczorem wsiadam i stwierdzenie ze nie chodzi turbina ,np. na drugim biegu gaz do dechy a tu nic ,zawsze jak dochodzilo do 2tys obr. to zaczynalo wciagac w fotel a teraz tak jak bym nie mial TURBO aha i max predkosc jaka uzyskalem to 105km/h.

Przyjechalem do domu podlaczylem pod kompa i zero bledow silnik odpala normalnie aha co jeszcze zauwazylem ze spadl przewod przy filtrze powietrza ale po zalozeniu bylo bez zmian.Po poszukiwaniach znalazlem jeden sparcialy przewod podcisnieniowy ale nie byl tragiczny wymieniony i tak z ciekawosci ruszylem sztanga w turbo i zdziwienie podnioslem ja i nie wrocila na dol wiec turbo na stol i rozkrecilem,wyczyscilem kierownice teraz moczy sie w benzynie jutro bede skladal. Jak myslicie czy to moglo byc od zapieczonych kierownic chociaz troche sie ruszaly jak na poczatku reka poruszalem ale jak ruszylem kluczem to juz nie wrocilo??Prosze o odpowiedz bo nie bede mogl spac jak moja niunia choruje

Opublikowano

będzie dobrze :wink4:. Zrobisz logi i się oceni :hi:

Opublikowano

Dokładnie zrób logi i się zobaczy co w trawie piszczy :) turbo na pewno dorzuciło swoje 5 groszy, ale posprawdzaj jeszcze rury od IC i wszystkie wężyki :)

Opublikowano

Szkoda,że nie zrobiłeś logów przed demontażem. prawdopodobnie jednak to wina zapieczonych kierownic i silnik wchodził w tryb awaryjny(chociaż powinno błąd wyrzucić) :mysli: Poskładaj turbo po wyczyszczeniu i będzie wiadomo. Jak nie pomoże to wrzucaj logi na forum.

Opublikowano

przy takim mule to logow chyba sie nie zrobi jak teraz nim ciezko 100km/h osiagnac aha i jeszce mi sie przypomnialo Ze ostatnio mialem pare razy takie cos chwilowe ze jak ruszylem to brakowalo mocy ale to bylo przez chwile i ze trzy razy a wczoraj wieczorem i dzisiaj bylo tak caly dzien

Opublikowano

tym bardziej trzeba wrzucić statyczne i BS. A potem, jak z tego nic się nie wywróży, to dynamiczne.

Opublikowano

wlasnie to jest dziwne ze nie pokazalo zadnych bledow czyli cos mechanicznego musi byc jutro bede skldal wiec bedzie wiadomo ale czy od zapieczonych kierownic moze byc az taki mul ze az nie odczowalne jest doladowanie turbiny[br]Dopisany: 27 Kwiecień 2009, 21:22_________________________________________________panowie nigdy nie robilem logow ze statycznymi nie bedzie problemu mysle ale dynamiczne to musze inny kabelek pozyczyc ale dam rade na forum jest opisane jak to robic poczytam i zrobie

Opublikowano

od zapieczonych kierownic moze być taki muł, logi wykonaj według instrukcji i sie cos wymysli