Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Numery pinów w kostce drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W skrócie chciałem puścić swoje kable w klatkach drzwi i okazało się że zamówiłem za duże piny i teraz wszystkie wiązki które przygotowałem nie pasują :wallbash: chciałbym was prosić o podpowiedź jakie numer mają piny żeńskie i męskie w tych kostkach i słupkach. Dokładnie chodzi o ten mniejszy pin , bo ten u góry z czarnym kablem to moja wiązka która jest do poprawy :mellow:

IMG_20230105_110451.jpg

IMG_20230105_110550.jpg

Opublikowano

000 979 009E

000 979 012E

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, MaTeo85 napisał(a):

000 979 009E

000 979 012E

Właśnie te mam i końcówka nie pozwala ich wcisnąć tak jak na foto, to są chyba mniejsze jakieś :co:

Opublikowano

znak że albo nie wyciągnięta jest blokada, albo źle zaciśnięty pin który nie pozwala wcisnąć pina w kostkę albo źle coś celujesz.

obstawiam źle zaciśnięty pin i nieprawidłowo dobrany przewód. Z foto widać że przewód jest bardzo gruby. do tych pinów standardowo stosuje się przewody 0,22mm2 0,35mm2 oraz 0,5mm2 bardzo rzadko używa się 0,75mm2.

oczywiście powinny być przewody FLRY stosowane w motoryzacji.

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
  • Autor

@MaTeo85 zgadza się przewód to 0,75 zastanawiam się czy ten pin nie jest za duży sam w sobie ? muszę poszukać w domu , bo ogólnie ten co jest na foto wygląda na dużo większy 

Opublikowano

A moze masz piny do hermetycznych złącz - one sa w miejscu zaciśnięcia izolacji grubsze zeby zlapać gumkę uszczelniajacą

Opublikowano
  • Autor

@Banan za chwilę wrócę do domu poszukam takiego który jest mniejszy i wygląda bardzo podobnie, kiedy kupiłem go całą wiązkę jako zestaw naprawczy. A wiesz może jak ten inny rodzaj pinów się nazywa ?

Opublikowano

Też jestem ciekaw, bo jak ja szukałem to tych pinów nigdzie nie było, jedynie uratowało mnie, że audi w fabryce całą kostkę w drzwiach tymi pinami obsadziło, to sobie wyciągałem i zarabiałem.

Opublikowano
  • Autor

@MaTeo85 wychodzi na to że to te same piny. Najwyraźniej kabel jest za gruby :facepalm:   spróbuję jeszcze raz zrobić 

IMG_20230105_130744.jpg

Opublikowano

Nie to jest chyba ta grubsza wersja , miałem ten sam problem - zamawiałem we wtyczkolandii potem sprawdzę 

Opublikowano
WTYCZKOLANDIA.PL

152 Pin męski MQS F063 0,75mm2 000979012 BU TE - zobacz opis, zastosowanie, zdjęcia
WTYCZKOLANDIA.PL

2530 Pin damski MQS F063 0,75mm2 000979009 BU TE - zobacz opis, zastosowanie, zdjęcia

to jest to czego szukasz - BU - bez uszczelnienia , w opisie jest nawet do złącz niehermetycznych 

a to do złącz hermetycznych czyli te co masz

WTYCZKOLANDIA.PL

2773 Pin męski MQS F063 0,75mm2 000979012 TE - zobacz opis, zastosowanie, zdjęcia
WTYCZKOLANDIA.PL

116 Pin damski MQS F063 0,75mm2 000979009 TE - zobacz opis, zastosowanie, zdjęcia

Edytowane przez Banan

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki dzięki za pomoc, udało się je wsadzić ale musiałem bardzo dokładnie zagiąć je kombinerkami. Ale i tak mam wrażenie że jak je zamontowałem do kostki to są lekko większe :hi:

IMG_20230105_163956.jpg

IMG_20230105_174519.jpg