Jari1234567 Opublikowano 5 Października 2023 Opublikowano 5 Października 2023 16 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Trudno powiedzieć dlaczego masz ten błąd w sterowniku 46. Zmieniłem z powrotem to: Adres 46,8W0 907 064 EA,kanał IDE12792-MAS06697-Indywidualne ustawienia: konto użytkownika 1-Akustyczny sygnał potwierdzenia,adaptacja z,OFF ,do,ON ,Poniedziałek,02,Październik,2023,12:22:27:16365 z ON na OFF Brak jakichkolwiek błędów na chwilę obecną. Wielki dzięki jeszcze raz za pomoc.
shacks07 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Dzień dobry. Jeżeli gdzieś już ktoś o to pytał to przepraszam, że powielam. Kupiłem A4 B9 z 2021r Na dźwigni od świateł drogowych jest ikonka Auto, jednak po pchnięciu do przodu włączają się tylko dlugie niebieskie, białej ikonki brak. W MMI też tego nie widać Czy opcję należy zakodować czy ta wersja nie posiada w takim razie funkcji Auto? Dodam, że nie mam aktywnego tempomatu, ani rozpoznawania znaków. Dziękuję za pomoc
shacks07 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Teraz, Muskel1 napisał(a): Asystent świateł drogowych był opcją. A jak to sprawdzić czy taką opcję mam? Na dźwigni jest ale raczej marne szanse że nie jest wlaczony?
shacks07 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Po kodach wyposażenia. Muszę zwrócić się zatem do dealera po te kody. Dziękuję za pomoc
Muskel1 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Wklej tutaj VIN i poproś o rozkodowanie, to zobaczysz z jakim wyposażeniem auto wyjechało z fabryki. https://a4-klub.pl/topic/444535-dekoder-vin-audi-grupy-vag-oraz-innych-marek-dane-techniczne-oraz-wyposażenie/page/470/#comment-5771453
kiwip Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego W dniu 18.01.2023 o 13:51, Muskel1 napisał(a): Sterownik 09 (BCM1) Bajt 5 Bit 5 i Bit 6 aktywować z 0 na 1 Sterownik A5 (kamera) Bajt 21 Bit 5 aktywować z 0 na 1 Czy to kodowanie dotyczy też ksenonów?
minimum93 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia Trochę odgrzeje , zakodowałem zgodnie z instrukcją asystenta, pojawia sie opcja auta i jest w mmi częstotliwość natomiast nie ma ptaszka od aktywacji i dezaktywacji , ktoś ma jakiś pomysł ? Dziś wieczorem przetestuje czy działa w ogóle automat
minimum93 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) No właśnie zakodowałem tak jak podałeś w instrukcji niestety w moim klonie nie mam wyboru jak kolega a jedynie puste kwadraciki , natomiast jeśli dobrze myślę to wartość 1 to kwadracik zaznaczony natomiast 0 odznaczony. Dzisiaj zauważyłem że na wyświetlaczu między zegarami dziala tryb auto oraz drogowe na sztywno, brakuje jedynie możliwości włączenia lub wyłączenia z poziomu mmi, restartowałem kilka razy mmi. Sprawdzę jak się ściemni czy system działa, dodam że nie mam na manetce napisu auto , no ale w s6 czy s5 też nie mam a tam jest to już aktywne - wersja usa Edit czy w byte5 jak miałem zaznaczony bit 3 to go odznaczyć czy zostawić ? Aktualnie zostawiłem może w tym tkwi problem Edytowane 17 Kwietnia przez minimum93
minimum93 Opublikowano 17 Kwietnia Opublikowano 17 Kwietnia Wrzucę rano jak dorwę kabel, sprawdziłem asystenta i dziala bardzo dobrze , zapala i gasi , ładnie wykrywa auta , częstotliwość zmiany w mmi jest natomiast nie ma jedynie aktywacji i dezaktywacji . Wrzucę skan i będę szukał dalej co poszło nie tak
Toniomito Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Cześć czy rozwiązał ktoś ten problem z brakiem aktywacji i dezaktywacji opcji w mmi?
Rekomendowane odpowiedzi