legolas50 Opublikowano 2 Lutego 2023 Opublikowano 2 Lutego 2023 Witam Jaki moment dokrecenia sruby półosi tej imbusowej ? Lewą przednia strona od kierowcy
Muskel1 Opublikowano 2 Lutego 2023 Opublikowano 2 Lutego 2023 Godzinę temu, legolas50 napisał(a): Witam Jaki moment dokrecenia sruby półosi tej imbusowej ? Lewą przednia strona od kierowcy 200 Nm +180°
legolas50 Opublikowano 2 Lutego 2023 Autor Opublikowano 2 Lutego 2023 A sruba nowa musi być czy stara też tak kręcić? I pytanie o 6 śrub w przegubie wewnętrznym jaki dac moment przy skrzyni?
Muskel1 Opublikowano 2 Lutego 2023 Opublikowano 2 Lutego 2023 14 minut temu, legolas50 napisał(a): I pytanie o 6 śrub w przegubie wewnętrznym jaki dac moment przy skrzyni? 70 Nm i też powinny być nowe.
legolas50 Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Opublikowano 3 Lutego 2023 A jeśli chodzi o osłonę przegubu to można dać opaske skręcana na śrubę na szybko bo auto potrzebne na trasę na tydzień a nigdzie nie ogarnę już opaski zaciskowej ? I ile nm na sruby od kół ?
Muskel1 Opublikowano 3 Lutego 2023 Opublikowano 3 Lutego 2023 Nie wiem czy zda egzamin bo nie testowałem. Moment dla śrub od kół to 120 Nm.
Langista Opublikowano 3 Lutego 2023 Opublikowano 3 Lutego 2023 Zibbant puści smar nawet się rozpędzić nie zdążysz, do tego będzie haczyć. W każdym sklepie z częściami dostaniesz takie opaski zaciskowe, uniwersalne też będą trzymać, zmierz tylko obwód żeby dobrać odpowiednią długość. Co do śrub to niby zalecane jest używanie nowych ale z doświadczenia mogę powiedzieć, że stare jak skręcisz na kleju do śrub, to też będzie ok
legolas50 Opublikowano 3 Lutego 2023 Autor Opublikowano 3 Lutego 2023 Właśnie mam problem z opaska zaciskową kumpel poratował ale wydaje się za szeroka a niby jest uniwersalna na długość jest okej kilka oczek zostaje ale ma szerokość nie wchodzi w wypust na przegubie jakby za wąski rant był i guma nie dochodzi dziwna sprawa. Zrobie fotkę i wrzucę o co chodzi chyba że w złym miejscu zaciskam
legolas50 Opublikowano 5 Lutego 2023 Autor Opublikowano 5 Lutego 2023 Tak to wygląda opaska szersza niż wypust na przegubie a guma przechodzi i nie widać zeby miała się tam ułożyć
Rekomendowane odpowiedzi