Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 BRE choinka na liczniku i masa błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
44 minuty temu, Banan napisał(a):

Czy to sa błędy po skasowaniu? Żeby wykluczyć błedy spowodowane naprawą , rozpinaniem wtyczek itd 

Sprawdź kable w przelotce drzwi pasażera - tryb pracy can jeden przewód moze wskazywać że sa uszkodzone.

Licznik pełni funkcje gatewaya także pasowaloby na te wszystkie błędy.

Dodatkowo sterownik airbag do wymiany lub naprawy/kasowania - wypiałbym go dla próby bo moze on dodatkowo sieje po sieci can drivetrain

Tak błędy były kilka razy kasowane i wracają. Licznik od razu nie działał prawidłowo a kontrolka od poduszek zaświeciła się po jakimś czasie od wyjazdu od mechanika nie od razu. Sterownik był kasowany w firmie która się w tym specjalizuje i po pierwszym odpaleniu nie było błędów poduszki w każdym bądź razie nie świeciła się kontrolka od poduszek. Właśnie prawa szyba nie reaguję na przycisk (reszta działa) MK podmieniony i nic , we wtorek będę miał drugi licznik o tych samych numerach chcę włożyć na podmianie i sprawdzić czy co kolwiek zniknie 

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Banan napisał(a):

Licznik pełni funkcje gatewaya także pasowaloby na te wszystkie błędy

Uzupełniłem nawet płyn do spryskiwaczy i nadal pokazuje brak płynu do spryskiwaczy. Rozumiem że odepnę klemę od Aku, zamknięcie liczniki , podepnę Aku i już powinno być coś widać czy jest ok ? Czy wykonać chociaż kodowanie licznika? 

Opublikowano

podepnij i tyle - nawet bez adaptacji powinno być ok 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 12.03.2023 o 08:11, Banan napisał(a):

powinno być ok

I było ok. A okazało się że źle wpiąłem lewa wtyczkę licznika i mój stary działa i prawie reszta działa łącznie z kodowaniem centralnego zamka. Nadal nie działa szyba pasażera i problem z poduszkami. I tak się zastanawiam czy może to być wina tyłu czujników uderzeniowych? 

IMG_20230314_115503.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, audia4graj napisał(a):

A okazało się że źle wpiąłem lewa wtyczkę licznika i mój stary działa

Dlaczego w pierwszym poście nie napisałeś. że wypinałeś licznik?

Takie rzeczy należy napisać.

Opublikowano

Sterowanie szybą nie działa pewnie z powodu kabli w przelotce drzwi jak nie od kierowcy to u drzwi, gdzie jest problem.

Opublikowano
  • Autor

Został jeszcze temat poduszek , świeci się 6 czujników uderzeniowych, moduł był wypinany i kasowany i przy pierwszym uruchomieniu silnika nie było błędu poduszki na desce dopiero zapaliła się po jakimś czasie. Czy mógł paść sterownik poduszek od tak. Czy znów mogę na sprawdzenie podmienić o tych samych numerach. Nawet jeżeli będzie ok czy trzeba przepisać numer Vin auta bo coś gdzieś słyszałem 

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Kopiujesz kodowanie ze starego i potem Adaptacja vin

Channel 081: Vehicle Data Learning

To start the process for vehicle data (VIN) learning, enter/save 02905 as new value.

Edytowane przez Banan

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Po zmianie modułu poduszek zapalił mi się błąd 01044 . Niestety zapomniałem zapisać kodowania ze starego . Pomoże ktoś jak to poprawnie wprowadzić 

Opublikowano
19 minut temu, audia4graj napisał(a):

Po zmianie modułu poduszek zapalił mi się błąd 01044 . Niestety zapomniałem zapisać kodowania ze starego . Pomoże ktoś jak to poprawnie wprowadzić 

Masz gdzieś zapisany stary auto-scan?

Opublikowano
  • Autor

Tak miałem tu bo wrzucałem, już ogarnięte. Poduszka zgasła, został ABS ale znalazłem tu na forum jak zakodować hamulce w module poduszek w 51 kanale. Dzięki za szybki odzew. Pozdrawiam 

Opublikowano
  • Autor

Jednak kontrolka ABS wróciła. Błąd 18055 i 01321 Sterownik poduszek powietrznych 000--. Błędu poduszki brak . W module poduszki w 51 kanale wpisałem 6 bo tak wychodziło z kodowania ABS. 

Opublikowano

Wrzuć pełny auto-scan. 

Opublikowano
  • Autor

Skasowałem błąd i zakodowałem na cyfrę niżej. Błędy zniknęły i do tej pory nie wróciły. Nie zgadza mi się to z kodowaniem ABS , mam 0004401 a patrząc na stronę rostech wychodzi zupełnie coś innego. 

Opublikowano

Miałeś wrzucić pełny auto-scan. 

Opublikowano
  • Autor

Wiem , zmieniłem te kodowanie w sterowniku poduszki błąd już nie wrócił a myślałem że powróci bo nie zgadza mi się z tym co mam zakodowane w ABS, potem obowiązki dnia codziennego. Błędów teraz brak , mógłbym tak zostawić bo wszystko działa. Tylko myślę czy mam poprawnie zakodowaną tą pompę. 

Opublikowano

@Muskel1 nie doczekamy sie tego auto-scanu chyba....a pomocy chce. ,

Dzięki niemu bedzie wiadomo jaki jest numer pompy ;) bo wydaje mi się że masz Bosch 8.0 i nigdzie nie ma info jak to zakodować a juź na pewno na rosstechu  , albo spisujesz ze starej albo odis to zrobi wg wyposażenia

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Na to wygląda:decayed: