Koalakm Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Napisałem bo mam a4 że zwykłymi licznikami i to mi działa oryginalnie, wiec jakby co mogę sprawdzić kodowania i przesłać jak jest u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 4 minuty temu, Koalakm napisał(a): Napisałem bo mam a4 że zwykłymi licznikami i to mi działa oryginalnie, wiec jakby co mogę sprawdzić kodowania i przesłać jak jest u mnie Nie kodowania (bo te są już wykonane) a wersję softu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Nie kodowania (bo te są już wykonane) a wersję softu. Proszę o info gdzie sprawdzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 17 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2023 Wrzuć pełny auto-scan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Pod reka jakis mam z zeszlego roku, ale to czytanie i wyswietlanie znakow oryginalne jest wiec wtedy tez dzialalo. Log-A4 PL-WAUZZZF49GA041935-209414km.txt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 H11 0267 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 18 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Ja mam H8 0523 , musi by to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo_wwa Opublikowano 7 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia Cześć wszystkim. Drodzy koledzy od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem audi Q5 z 2019 roku. Jestem w posiadaniu VCP byłby ktoś tak miły i podesłał instrukcję jak aktywować rozpoznawanie znaków vc i kamera jest na wyposażeniu . W niedługim czasie pochwale się swoją srebrną strzałą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 10 godzin temu, neo_wwa napisał(a): Cześć wszystkim. Drodzy koledzy od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem audi Q5 z 2019 roku. Jestem w posiadaniu VCP byłby ktoś tak miły i podesłał instrukcję jak aktywować rozpoznawanie znaków vc i kamera jest na wyposażeniu . W niedługim czasie pochwale się swoją srebrną strzałą Gratulacje. Proponuje poszukac na forum, instrukcja na pewno jest.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Najpierw musisz zidentyfikować jaką masz kamerę, następnie wgrać do niej odpowiedni dla niej flash za pomocą VCP. Następnie zmiana kodowań i adapttacji w sterownikach. Sterownik 5F (MMI) Adaptacje ENG122229-ENG117754-Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21 - ustaw na aktywowany ENG122227-ENG117636-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_road_sign_identification - ustaw na aktywowany ENG122227-ENG117638-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_road_sign_identification_over_threshold_high - ustaw na aktywowany Sterownik A5 (Kamera) Dostęp upoważniony (Login) 20103 Długie kodowanie Bajt 16 aktywuj Bit 4 Sterownik 17 (VC) Długie kodowanie Bajt 14 aktywuj Bit 6 Sterownik 82 (Head Up Display) Długie kodowanie Bajt 0 aktywuj Bit 0 Po całej procedurze rozłączasz się, zamykasz auto pilotem na 15 min. (do uśpienia sterowników), następnie sprawdzasz czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo_wwa Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 5 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Najpierw musisz zidentyfikować jaką masz kamerę, następnie wgrać do niej odpowiedni dla niej flash za pomocą VCP. Następnie zmiana kodowań i adapttacji w sterownikach. Sterownik 5F (MMI) Adaptacje ENG122229-ENG117754-Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21 - ustaw na aktywowany ENG122227-ENG117636-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_road_sign_identification - ustaw na aktywowany ENG122227-ENG117638-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_road_sign_identification_over_threshold_high - ustaw na aktywowany Sterownik A5 (Kamera) Dostęp upoważniony (Login) 20103 Długie kodowanie Bajt 16 aktywuj Bit 4 Sterownik 17 (VC) Długie kodowanie Bajt 14 aktywuj Bit 6 Sterownik 82 (Head Up Display) Długie kodowanie Bajt 0 aktywuj Bit 0 Po całej procedurze rozłączasz się, zamykasz auto pilotem na 15 min. (do uśpienia sterowników), następnie sprawdzasz czy działa. Bardzo dziękuje za pomoc. Możesz mi jeszcze podpowiedzieć gdzie wezme odpowiedni plik po diagnozie kamery? I drugie pytanie jak zdiagnozować samą kamerę ( jaki to typ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia Wykonaj pełny auto-scan, zapisz go i go tu wrzuć. Plik do kamery musisz ściągnąć z menadżera plików VCP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fololii Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia } Najpierw musisz zidentyfikować jaką masz kamerę, następnie wgrać do niej odpowiedni dla niej flash za pomocą VCP. Następnie zmiana kodowań i adapttacji w sterownikach. Sterownik 5F (MMI) Adaptacje ENG122229-ENG117754-Car_Function_List_BAP_Gen2-traffic_sign_recognition_0x21 - ustaw na aktywowany ENG122227-ENG117636-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_road_sign_identification - ustaw na aktywowany ENG122227-ENG117638-Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_road_sign_identification_over_threshold_high - ustaw na aktywowany Sterownik A5 (Kamera) Dostęp upoważniony (Login) 20103 Długie kodowanie Bajt 16 aktywuj Bit 4 Sterownik 17 (VC) Długie kodowanie Bajt 14 aktywuj Bit 6 Sterownik 82 (Head Up Display) Długie kodowanie Bajt 0 aktywuj Bit 0 } Czy wszystkie te kroki wykonam mając tylko kabel hex v2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia Kodowanie tak, Flash kamery nie. Do tego potrzebny jest VCP albo ODIS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.marks Opublikowano 30 Maja Udostępnij Opublikowano 30 Maja (edytowane) Czy ktoś rozwiązał problem miniatury znaku bo mam ten sam problem wszystko działa ale nie ma miniatury Edytowane 30 Maja przez dawid.marks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid.marks Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Brak ikonki na liczniku rozwiązany istnieją 2 problemy tego w razie pytań zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Nie sądzisz, że należałoby się tym podzielić na forum a nie na PW? W końcu ty też szukałeś tu pomocy. Edytowane 7 godzin temu przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi