BartoszB Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Witam mam pytanie odnośnie dziwnego dźwięku po wymianie rozrządu na starym rozrządzie silnik chodził cicho po wymianie po odpaleniu na zimnym słychać taki dźwięk gdy samochód nabierze temperatury dźwięk znika co to może być ? received_218453717383383.mp4
AndrzejK. Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 (edytowane) Nie był zakładany przypadkiem zestaw rozrządu INA? Jeżeli tak to pasek rozrządu tej firmy lubi wydawać dziwne dzwięki, niejednokrotnie było o tym wspominane tu na forum. Ponoć skutków ubocznych w kwestii technicznej nie ma natomiast efekt foniczny jest słaby, mnie by to przynajmniej przeszkadzało. Edytowane 2 Kwietnia 2023 przez AndrzejK. 1
Langista Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zdjąć pasek osprzętu i sprawdzać każdą rolkę z osobna, jeszcze się nie spotkałem żeby pasek taki dźwięk wydawał.
BartoszB Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zdejmowałem cały osprzęt ale dźwięk nie zniknął dźwięk znika wtedy jak temperatura osiągnie 90 stopni
Rekomendowane odpowiedzi