adizd577 Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 Witam od paru dni zaczęło śmierdzieć olejem napędowym na postoju z auta. Niestety nie miałem opcji zrobić lepszego zdjęcia i chciałbym was zapytać z czego może tam cieknąć wyżej
FishBB Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 Dzieje sie tak przy pelnym baku czy poziom nie ma znaczenia? Zdemontuj tylna kanape i pod nia masz dostep do pompy paliwa. Zobacz jak tam to wyglada. Jeżeli dzieje sie tak przy pelnym baku to moze byc uszczelka przy pompie a jak niezaleznie to obstawialbym na wezyki idace z pompy.
sahipp Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 miałem tak w 2.5... ciekło chodź trochę mniej niż u Ciebie. Okazało się że jak ktoś kiedyś wymieniał pompę w baku to mu się uszczelka podwinęła... ale działo się tylko przy tankowaniu do pełna...
OLIVER Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 20 minut temu, FishBB napisał(a): Zdemontuj tylna kanape i pod nia masz dostep do pompy paliwa. Zobacz jak tam to wyglada. Jesteś pewien że trzeba demontować tylną kanapę ? A mnie się wydaje że dojdziei do dekielka od strony bagażnika
FishBB Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 (edytowane) 7 minut temu, OLIVER napisał(a): A to możliwe. Powiem szczerze że nigdy nie dobierałem się u siebie do pompy i napisałem tak z rozpędu bo w większości aut dostęp do pompy jest pod tylna kanapą. Patrząc teraz na budowę zbiornika możesz mieć rację. Jak coś to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Edytowane 3 Maja 2023 przez FishBB
OLIVER Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 ja jak u siebie montowałem hak to miałem rozebraną komorę bagażnika i przy okazji odkręcałem ten dekielek i sprawdzałem jak się sprawy mają ? Więc dlatego wtrąciłem się ?
Langista Opublikowano 3 Maja 2023 Opublikowano 3 Maja 2023 Pod kanapą. Uszczelka elring lub Ori, obowiązkowo trzeba przesmarować obie strony uszczelki przed założeniem, inaczej się przetnie i będzie ciekło.
adizd577 Opublikowano 5 Maja 2023 Autor Opublikowano 5 Maja 2023 Dobra dzięki panowie uszczelka była jakoś złe włożona i ewidentnej tamtędy wywalało paliwo. Czasami jeszcze się pływak zacina i wskazówka nie pokazuje po odpaleniu poziomu paliwa ale wciągnę jeszcze raz pompę paliwa.?
Rekomendowane odpowiedzi