Filip02 Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 [B6 1.8T] - Cześć, mam problem który dręczy mnie od zakupu auta. Mianowicie przy wciskaniu pedału sprzęgła występuje dziwne uczucie którego nie potrafię opisać takie jakby szarpnięcie auta, telepnięcie, czy coś w rodzaju „przyblokowania” pędu auta. Dzieje się to TYLKO NA BIEGACH 1-3 przy czwórce i piątce jest to nieodczuwalne/słabo odczuwalne. Inaczej rzecz ujmując nie da się płynnie „jechać” bo przy każdej zmianie biegów występuje coś dziwnego czego nie odczuwam w żadnym innym aucie a jeżdżę na co dzień 10 różnymi samochodami wiec pewien jestem tego ze sobie nie ubzdurałem ? Próbując opisać to innymi słowami w samochodzie X gdy puszczę gaz i wcisnę sprzęgło on nadal jedzie płynnym ruchem do przodu i puszczenie gazu/wciśnięcie sprzęgła nie powoduje żadnego odczucia. Jadąc audi gdy wcisnę sprzęgło mam wrażenie jakby szarpnęło autem lub jakby coś przyblokowało koła, naprawdę ciężko opisać mi to uczucie.
Filip02 Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Opublikowano 31 Maja 2023 39 minut temu, Langista napisał(a): Sprzęgło padaka. Czyli do wymiany? Dlaczego tak się dzieje tylko na 1-3?
Langista Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 Bo powyżej już jest mała różnica momentu i nie masz tego szarpnięcia.
Filip02 Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Opublikowano 31 Maja 2023 9 minut temu, Langista napisał(a): Bo powyżej już jest mała różnica momentu i nie masz tego szarpnięcia. Tam jest dwumasa? Ile taka „przyjemnosc”?
przem8 Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 52 minuty temu, Filip02 napisał(a): Tam jest dwumasa? Ile taka „przyjemnosc”? Jest. 2koła w górę z robocizną.
Langista Opublikowano 31 Maja 2023 Opublikowano 31 Maja 2023 Można oddać swoje do regeneracji, ja tak zrobiłem i wyszło mnie to 1300 zł.
Rekomendowane odpowiedzi