zaku2_88 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Witam, mam taki przypadek odpaliłem auto na rozgrzanym silniku i podczas ruszania brak mocy oraz dziwne dudnienie w filtrze powietrza. Zrobiłem szybka diagnostykę tzn VCDS i błąd w synchronizacji rozrządu wałków względem wału oraz kompresja tylko 3 bary na każdym z cylindrów. Dodam że auto pracuje normalnie na wolnych obrotach. Czyżby rozrząd się rozjechał?
zaku2_88 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2023 A jest szansa że się rozjechał delikatnie i zawory się nie domykają stąd brak kompresji?
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Możliwe, zważywszy na to, że na wszystkich cylindrach brak kompersji.
zaku2_88 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2023 A jest szansa że przy delikatnym przestawieniu wystarczy rozrząd wymienić i poprawnie ustawić czy głowica do roboty ?
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Wszystko zależy od tego czy zawory i tłoki się spotkały.
zaku2_88 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2023 A zna ktoś jakiegoś ogarniętego mechanika ze świętokrzyskiego?
simplus Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Nie tak daleko masz Szczepan Vag Auto w Ostrowie Wielkopolskim. Nie wiem jak z terminami i jak Ci sie spieszy ale ja bym w ciemno tam dawał. Jak dobrze poszukasz jest na forum 🫣 Auto i tak masz nie do jazdy 😔
Rozwiązanie zaku2_88 Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Autor Rozwiązanie Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Temat ogarnięty po wymianie rozrządu kompresja wróciła i wszystko działa także skończyło się na strachu. Rozrząd delikatnie się rozjechał i nie domykalo zaworów a teraz wszystko jest w porządku także nie zwlekajcie z wymiana łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi