Muskel1 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Też nie mam tego pliku w menadżerze plików w VCP. Próbowałeś za pomocą ODIS?
MaTeo85 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia a ten Ci nie podejdzie? tak samo był stosowany w A4
turzol Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Ladowanie pliku ... mlb_ahk_8w1907383c.zdc Generation: 2 Nawiazywanie komunikacji ... 8W5907383D J345 Anhaenger Zadanie uploadu ...4K_8W_1D4_1D9_1M9 Blad zapisu pamieci: 18 Operacja CAN_switch_diag_session_UDS 12 Podfunkcja nie wspierana Blad wykonania. ================Ladowanie pliku ... mlb_ahk_8w1907383c.zdc Generation: 2 Nawiazywanie komunikacji ... 8W5907383D J345 Anhaenger Zadanie uploadu ...4K_8W_1D4_1D9_1M9 Blad zapisu pamieci: 18 Operacja CAN_switch_diag_session_UDS 12 Podfunkcja nie wspierana Blad wykonania. ================
MaTeo85 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia no to chyba zostaje odis, albo napisac do supportu vcp czy nie maja gdzieś pliku pod 8w5...
Muskel1 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia To pisanie do supportu, to takie alibi. Nie wiem ile razy już pisałem o pliki i czasem odnoszę wrażenie, że nie bardzo im na tym zależy🙄
MaTeo85 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Prawda, ale niby zawsze można napisać, a może odpiszą i będzie plik. Jak nie to można popytać kogoś kto ma odisa i takie auto czy nie zgra XMLi i podrzuci (vcp też może wgrać pliki xml wzięte z odiasa) a ostatecznie pojechać autem do kogoś kto ma odisa i zrobić to na miejscu za jakieś tam PLNy zapewne.
Muskel1 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Pewnie, zapytać mie zaszkodzi i nic nie kosztuje. Ja do dziś czekam na pliki z supportu😅
turzol Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Ani odis ani VCP nie dają rady. ODIS wyrzuca błąd ERP0237E podczas procedury SVM
Muskel1 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Wywala Ci ten błąd bo wyposażenie (sterownik) nie pasuje do VINu.
turzol Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia wrzuciliśmy na podmiane sterownik 5h2907383 i parametr z passata, guzik sie zaświecił ale kula nie zwalnia się. Słychać cyknięcie przekaźnika w sterowniku i odzywa się mechanizm haka ale nie zwalnia go.
Muskel1 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 27 minut temu, turzol napisał(a): wrzuciliśmy na podmiane sterownik 5h2907383 Zakodowaliście w bajcie 6 platformę MLBevo?
turzol Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Problem w tym że nie da sie kodować bo żąda dostępu upoważnionego.
turzol Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Sterownik po odblokowaniu dostepu SFD i tak wołał o kod upoważniony.
turzol Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 12 minut temu, Muskel1 napisał(a): Ale to sterownik 69 woła o kod dostępu? Tak, sam byłem zdziwiony. Zrobiłem tych haków kilkadziesiąt i pierwszy raz mi się zdarzyło takie coś.
Muskel1 Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia 25 minut temu, turzol napisał(a): Sterownik po odblokowaniu dostepu SFD i tak wołał o kod upoważniony. Może odblokowanie nie powiodło się. SFD Token generowany jest z VINu i nr sterownika. Jak przełożyłeś sterownik z Passata VIN się nie zgadza. Takie moje przypuszczenia, może się mylę.
turzol Opublikowano 26 Kwietnia Opublikowano 26 Kwietnia Ok okazuje się że błąd który dawał Odis na sterowniku 8W5 oznacza niezgodnosc Hardware z resztą auta. Po prostu za nowy sterownik, po podmianie sterownika na 8W1 i jego parametryzacji hak ruszył od strzała.
Rekomendowane odpowiedzi