Jump to content
IGNORED

AUDI A4 B9 czy A6C7?

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim😀

Wiem, że podobny temat był już kiedyś poruszany ale chciałem rozpocząć nową dyskusję.

Co według Was lepiej kupić a4 b9 2015, czy A6 C7 . A6 po lifcie od 2015/16r,. Samochody używane. Szukam czegoś w benzynie. 

Pytam o wasze opinie co wybralibyście w mojej sytuacji. Budżet około 60- 70k.

Z góry dzięki za każdą rzeczową opinię.

Posted

W tym budżecie to nic dobrego w tych budach nie kupisz.

Posted
5 godzin temu, ELNUNO8 napisał(a):

Cześć wszystkim😀

Wiem, że podobny temat był już kiedyś poruszany ale chciałem rozpocząć nową dyskusję.

Co według Was lepiej kupić a4 b9 2015, czy A6 C7 . A6 po lifcie od 2015/16r,. Samochody używane. Szukam czegoś w benzynie. 

Pytam o wasze opinie co wybralibyście w mojej sytuacji. Budżet około 60- 70k.

Z góry dzięki za każdą rzeczową opinię.

Za taką kasę to B9 TFSI lub C7 ale przedlift. Polift C7 trzeba liczyć 100k

Posted
5 godzin temu, Muskel1 napisał(a):

W tym budżecie to nic dobrego w tych budach nie kupisz.

Myślisz, że mocno musiałbym rozrzeczyc budżet? Dodam tylko, że nie zależy mi jakoś specjalnie na V-kach i 300 kuniach. Nie należę do tej grupy użytkowników 😇

Posted

Poszukaj sobie po ile chodzą. Wybierz kryteria wyszukiwania jakie Cię interesują i zobaczysz ile kosztują.

Posted

Budżet to bardziej na B8 lub C7 przedliftem. Zeby coś konkretnego kupić trzeba mieć z 80k.

Posted
1 godzinę temu, audicoman napisał(a):

Budżet to bardziej na B8 lub C7 przedliftem. Zeby coś konkretnego kupić trzeba mieć z 80k.

Myślę, że byłbym skłonny do tej granicy 80 rozszerzyć budżet. A powiedzcie mi Panowie czy wolelibyscie w takim położeniu kupić w lepszej wersji starszy model czy jakaś bieda edycja ale nowszy mimo wszystko? 

Posted

Dorzuć jeszcze 20.000 chyba że chcesz starszy model ze słabym wyposażeniem i przebiegu grubo ponad 200 kkm.

Posted

Zauważyłem wogóle, że wybór benzyny bardzo mocno ogranicza liczbę ofert. Myślicie, że będę miał duże problemy z diesla i jeśli jeżdżę właściwie tylko po mieście? 

Posted

Po jakim mieście? Po małym mieście nie zagrzejesz silnika ale po dużym, gdzie zrobisz 10 km do pracy już tak.

Posted
2 godziny temu, Langista napisał(a):

gdzie zrobisz 10 km do pracy już tak.

Też mało na Diesla.

Posted
4 godziny temu, Langista napisał(a):

Po jakim mieście? Po małym mieście nie zagrzejesz silnika ale po dużym, gdzie zrobisz 10 km do pracy już tak.

Jakieś 5000 km rocznie robię. Do pracy może z 6-7km. Dlatego nie chciałem diesla. Naczytałem się o problemach z dpf-em ale widzę że benzyniaki to luksus. 

Posted

Żaden luksus. Za odpowiednią cenę jest duży wybór. Ty porywasz się z przysłowiową motyką na księżyc, podchodząc z tym budżetem do B9.

Posted
4 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Żaden luksus. Za odpowiednią cenę jest duży wybór. Ty porywasz się z przysłowiową motyką na księżyc, podchodząc z tym budżetem do B9.

Chodziło mi o to, że diesle w t przedziale cenowym już się znajdują. Gorzej właśnie z benzyniakami. Ale coś w tym jest ze chyba przestrzeliłem o pułap za wysoko jednak 😅