Kemysz79 Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Witam. Muszę zdemontować jarzmo tylnego zacisku hamulcowego audi a4 b6 FWD. Czytałem o cięciu jarzma lub rozwiercaniu śrub. Zaznaczę że jarzma mam nowe na wymianę. Pytanie: w którym miejscu i jakim wiertłem rozwiercić jarzmo. Jak wygląda kolejność czynności ( tarcza hamulcowa 245x10 jest nowa).
Langista Opublikowano 19 Października 2023 Opublikowano 19 Października 2023 Spróbuj najpierw to zwyczajnie odkręcić, trzeba odkręcić amortyzatory i jest dojście do śrub z jarzma.
Rozwiązanie Kemysz79 Opublikowano 19 Października 2023 Autor Rozwiązanie Opublikowano 19 Października 2023 Górna śruba może pójdzie ale dolna jest wyrobiona ( imbus 8 kręci się luźno). A jeżeli chodzi o amortyzator to trzeba go zdemontować? Zależy mi szybkiej wymianie jarzm. Śruby i jarzma mam nowe, więc stare mogę zniszczyć. Nie wiem tylko jak. Co muszę zrobić żeby rozwiercić, , demontować tarcze ale jest nowa czyli nie puści mnie jarzmo... jakim wiertłem rozwiercić jak śruba jest m10,. Potrzebuję garażowej technologi, co i czym zrobić od samego początku( oczywiście zacząć od ściągnięcia koła).
Rekomendowane odpowiedzi