Radziekx Opublikowano 24 Listopada 2023 Opublikowano 24 Listopada 2023 Witam, mam Audi A4B6 1.8T, dziś zauważyłem dziwny objaw - mianowicie na dworze było kilka stopni poniżej zera, ustawione miałem 23 stopnie Celsjusza (mam klimatronik), ale kiedy jechałem bardzo wolno lub stałem w miejscu to leciało zimne powietrze, natomiast gdy jechałem szybciej to leciało ciepłe... temperatura 90 stopni.... czy to normalne?
tass Opublikowano 24 Listopada 2023 Opublikowano 24 Listopada 2023 Nie ma b6 bez klimatronika to po 1, po 2 nagrzewnica może być zapowietrzona.
Langista Opublikowano 24 Listopada 2023 Opublikowano 24 Listopada 2023 Należy za pomocą programu diagnostycznego odczytać i usunąć błędy ze sterownika klimatyzacji, następnie wykonać nastawy podstawowe.
whyduck1 Opublikowano 25 Listopada 2023 Opublikowano 25 Listopada 2023 12 godzin temu, Radziekx napisał(a): Witam, mam Audi A4B6 1.8T, dziś zauważyłem dziwny objaw - mianowicie na dworze było kilka stopni poniżej zera, ustawione miałem 23 stopnie Celsjusza (mam klimatronik), ale kiedy jechałem bardzo wolno lub stałem w miejscu to leciało zimne powietrze, natomiast gdy jechałem szybciej to leciało ciepłe... temperatura 90 stopni.... czy to normalne? Masz zapowietrzony układ. sprawdź tez czy nie masz wycieków z tyłu na bloku silnika. Nieszczelny króciec zapowietrza układ.
Hugo Opublikowano 25 Listopada 2023 Opublikowano 25 Listopada 2023 20 godzin temu, tass napisał(a): Nie ma b6 bez klimatronika to po 1 Wychodziły B6 bez klimy
tass Opublikowano 25 Listopada 2023 Opublikowano 25 Listopada 2023 2 godziny temu, Hugo napisał(a): Wychodziły B6 bez klimy Ooo ale chyba nie na Europę? Nie spotkałem się bez.
Hugo Opublikowano 25 Listopada 2023 Opublikowano 25 Listopada 2023 12 minut temu, tass napisał(a): Ooo ale chyba nie na Europę? Nie spotkałem się bez. Na Europę. Siedziałem nawet w takim i też byłem w szoku. Na forum też klika sztuk było opisywane. To pierwsza z brzegu - Do 1.9TDI AVB dopłata do klimatyzacji wynosiła jak dobrze pamiętam 6,5k 😁
Rekomendowane odpowiedzi