szakullukasz12 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Witam Posiadam kabel oraz VCDS 23.3.1 i mam problem ze zrobieniem kodowania chociażby aby włączyć doświetlanie zakrętów,a mianowicie wyskakuje komunikat o braku biblioteki danych, cala reszta jeżeli chodzi i diagnostykę sprawdzenie błędów lub ich skasowanie działa bez zarzutów. Pytanie jest takie czy ktoś mial taki problem i sobie z nim poradził. Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Opublikowano 24 Grudnia 2023 Komunikat na wejściu do sterownika jest normalny. To jest tylko informacja o eksperymentalnych etykietach. Musisz kliknąć na "tak". Po tym powinny być opisane bity od pierwszego bajtu. Jeżeli tak nie jest, to jest to wina klona. Kup oryginalny VCDS to będą opisane jak należy.
wuPiotrek Opublikowano 28 Grudnia 2023 Opublikowano 28 Grudnia 2023 do b9 2018 lepiej kup obd11 jesli chcesz cos pozmieniac w kodowaniach, te klony vcds nie bardzo sobie radzą z rocznikami >2017 możesz sobie napsuć. obd11 zrobisz wszystko to co przez vcds (nie uzywaj tylko gotowych 'aplikacji'. ori vcds wiadomo cenowo za drogi na własny uzytek (do zmiany kilku bitów w jednym aucie)
Langista Opublikowano 28 Grudnia 2023 Opublikowano 28 Grudnia 2023 Klony radzą sobie do 2018 roku ale to nadal klony, które już dawno aktualizacji nie dostały i najprawdopodobniej ich nie dostaną. Jedyna opcja to właśnie jakieś poza vagowskie aplikacje, które działają na wszystkie marki ale wiadomo - są drogie.
Rozwiązanie szakullukasz12 Opublikowano 28 Stycznia Autor Rozwiązanie Opublikowano 28 Stycznia Witam Rozwiązaniem mojego problemu było zakup kabla na ARM wcześniejszy był na ATMEGA który według mojej wiedzy nie obsługiwał już aut powyżej 2014 roku.Na obecna chwile wszystko śmiga jak trzeba. Pozdrawiam i zamykam temat.
Rekomendowane odpowiedzi