Opublikowano 16 Lutego 20242 l Witam serdecznie po dłuższej przerwie Szukam informacji o tym silniku w Audi A6 C7 loft czyli po 2015 roku. 1.Czy ktoś się orientuję jak ten silnik sobie radzi w tym aucie, chodzi o dynamikę i spalanie? 2. Jak z jego żywotnością? Teraz na ogłoszeniach dużo aut z przebiegami 250+? Jakie mogą być przewidziane już prace serwisowe przy takim nalocie? 3 Jaki jest koszt rozrządu z wymianą? 4 Może lepiej odpuścić temat 1,8 tfsi i zainwestować w 2,0 tdi ?? Pozdrawiam
Opublikowano 16 Lutego 20242 l Autor Godzinę temu, Muskel1 napisał(a): 1.8 TSI do takiej krowy? Trabant Cię na światłach odjedzie. Może i tak ale słuchaj skoro w a4 b9 radzi sobie 1,4 tsi to dlaczego e a6 1,8 sobie ma nie poradzić?
Opublikowano 16 Lutego 20242 l Autor 6 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kto powiedział, że 1.4 sobie radzi?? Słuchaj no może nie sprecyzowałem moich oczekiwań:p Nie jestem osobą,która potrzebuje niesamowitych wrażeń z jazdy autem na codzień, jak fura zrobi podobny wynik w osiągach jak octavia 1,4 tsi 150 km to będę zadowolony. Potrzebuję auto rodzinne do wożenia d*py do pracy, przetransportowania dziecka do przedszkola i z powrotem itd. Po prostu auto rodzinne. I teraz moje dywagacje czy 1,8 tfsi będzie rozsądniejsze czy 2,0 tdi. Ogólnie krótkie odcinki codziennie. Stąd moje pytanie o tego konkurenta trabanta jak go nazwałeś:p
Opublikowano 16 Lutego 20242 l bierz od razu 2.0tfsi, 1.8 to dobre dla emeryta nie zapomnij oczywiscie o sofcie
Opublikowano 17 Lutego 20242 l Autor 13 godzin temu, Dev napisał(a): bierz od razu 2.0tfsi, 1.8 to dobre dla emeryta nie zapomnij oczywiscie o sofcie Z miłą chęcią ale niestety duża różnica cenowa jak dla mnie przekracza budżet 2,0 o jakieś 30 tyś . Soft masz na myśli aktualizacje sterownika silnika? Czy zwiększenie mocy? Edytowane 17 Lutego 20242 l przez Dawid231