kamilok02 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Witam. Już od roku czasu borykam się z pewnym problem. A mianowicie dziwne stukanie z tyłu samochodu, jakby Amortyzator chciał wpaść do środka. Autko było już u 3 mechaników jak i na 2 stacjach diagnostycznych. Amorki nowe, łożyska koła nowe, tuleje belki nowe a stukanie nadal jest. Jedyne co przychodzi do głowy to górne mocowanie amortyzatora. Mechanicy twierdzą że jest w porządku. Czy mimo wszystko może to być przyczyną stukania? Audi a4 B5 sedan benzyna przed lift
kamilok02 Opublikowano 20 Maja Autor Opublikowano 20 Maja 14 minut temu, Muskel1 napisał(a): Czekaj..... Na co?
kamilok02 Opublikowano 20 Maja Autor Opublikowano 20 Maja 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Aż szklana kula odpowie co jest... Nie oczekuje typowego zdiagnozowania usterki, a chociażby nakierowania co jeszcze mogło by być przyczyną stukania.
Muskel1 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Bez oględzin i sprawdzeniu na miejscu tylko kula odpowie.
kamilok02 Opublikowano 20 Maja Autor Opublikowano 20 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a): Bez oględzin i sprawdzeniu na miejscu tylko kula odpowie. To może inaczej. Czy jestem w stanie przerobić górne mocowanie amortyzatora z przed lifta na po lifta? Nigdzie tego nie mogę znaleźć. Poniżej zdjęcie jakie mam. Czy można to jakoś rozebrac? Edytowane 20 Maja przez kamilok02
Muskel1 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Dlaczego jakieś eksperymenty z częściami, które nie są przeznaczone do tego modelu? Po co kombinować i komplikować sobie życie i później szukać co jest nie tak?
kamilok02 Opublikowano 20 Maja Autor Opublikowano 20 Maja 4 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Dlaczego jakieś eksperymenty z częściami, które nie są przeznaczone do tego modelu? Po co kombinować i komplikować sobie życie i później szukać co jest nie tak? Główne podejrzenie pada na to mocowanie. Rzekomo ta guma która znajduje się w tym kielichu jest zbyt miękka. Czy można to jakoś rozebrać? Nigdzie nie mogę znaleźć tego mocowania, a nie chcę pchać się w używki
kamilok02 Opublikowano 20 Maja Autor Opublikowano 20 Maja Zestaw naprawczy, mocowanie amortyzatora MOOG VO-SB-10057 - AutoParts | Części samochodowe sklep internetowy, motoryzacyjny online APARTS.PL PODUSZKA KOLUMNY MC PHERSONA TYŁ L/P (Z ŁOŻYSKIEM) AUDI A4; VW PASSAT 1.3-2.8 08.80-09.01 Zestaw naprawczy, mocowanie amortyzatora MOOG VO-SB-10057 VO-SB-10057 MOOG Czy coś takiego podejdzie?
Rekomendowane odpowiedzi