otomasz Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Cześć wszystkim! Ostatnio przy wymianie bezpieczników w moim Q5 znalazłem taki niezidentyfikowany kabel. Nie mam pojęcia do czego może on służyć. Czy ktoś mógłby pomóc? Nie zauważyłem żeby w samochodzie coś nie działało prawidłowo. Samochód z 2014 roku, zdjęcie przedstawia widok po zdjęciu prawego boku w bagażniku.
Muskel1 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Sprawdź kiedy pojawia się na nim napięcie. W tle widać też luźny niebieski, więc przypuszczenie kolegi @Langista może być prawidłowe. Czerwony pewnie zacisk 30, a niebieski sygnał remote to wzbudzania wzmaka lub aktywnego subwoofera.
otomasz Opublikowano 26 Maja Autor Opublikowano 26 Maja Dzięki za sugestię, sprawdzę również ten niebieski. Co zrobić z czerwonym przewodem? Po prostu wsunąć go w gniazdo tak jak bezpiecznik?
Rozwiązanie Muskel1 Opublikowano 26 Maja Rozwiązanie Opublikowano 26 Maja Najlepiej byłoby sprawdzić skąd wychodzi, a dokładniej gdzie został podpięty i go kompletnie usunąć.
Langista Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Albo zostawić jeżeli chcesz w przyszłości dołożyć sobie subwoofer, tylko jak @Muskel1 napisał,.musisz sprawdzić jakie tam jest napięcie i kiedy się ono pojawia.
Rekomendowane odpowiedzi