mojito Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Hej, mam dziwną sprawę. Po zaledwie 29000km wyskoczył błąd świecy żarowej przy drugim cylindrze. Serwis mówi że do wymiany oraz że nie podlega to gwarancji bo świeca jest elementem eksploatacyjnym. Wydaje mi się jednak że tak szybkie uszkodzenie świadczy o wadzie fabrycznej, lub co gorsze o wadzie innego elementu przez który świeca dostaje po *upie. Gwarancja do 2027 roku. Auto z 2021. Kto ma rację? Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 4 minuty temu, mojito napisał(a): bo świeca jest elementem eksploatacyjnym. Niestety tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojito Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 12 minut temu, Muskel1 napisał(a): Niestety tak jest. No to jestem w szoku. Nigdy nie miałem problemu ze świecą szybciej niż po 90tys km. Myślałem że elementy eksploatacyjne też mają jakąś minimalną wytrzymałość. Nie wyobrażam sobie na przykład sytuacji w której psuje się ona jeszcze wcześniej (powiedzmy 10k) i też umywają ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Kiedy kupiłes auto? Data? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojito Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 27 minut temu, Muskel1 napisał(a): Kiedy kupiłes auto? Data? Jestem 2 właścicielem - rok temu. W salonie kupione jakoś listopad/grudzień 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Grudzień 2021 to nie rok temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojito Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 1 minutę temu, Muskel1 napisał(a): Grudzień 2021 to nie rok temu Tu mówiłem o zakupie pierwszego właściciela z salonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Kiedy Ty kupiłes i gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojito Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): Kiedy Ty kupiłes i gdzie? Ja kupiłem rok temu. Też w salonie, jako samochód używany. Miał wtedy przejechane 15tys km. Zrobiono przegląd przedzakupowy z wymianą oleju i filtrów - odnotowany w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca (edytowane) 1 minutę temu, mojito napisał(a): Miał wtedy przejechane 15tys km. Zrobiono przegląd przedzakupowy z wymianą oleju i filtrów - odnotowany w systemie. To akurat nie gra roli. Pytałem o dokładną datę. Edytowane 5 Lipca przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojito Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2 minuty temu, Muskel1 napisał(a): To akurat nie gra roli. Pytałem o dokładną datę. 10.08.2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Czyli nie minąłe jeszcze rok . Masz wydruk z komputera? powinien tam przy odczytaniu błędów że sterowników być zapisany stepęl czasowy kiedy wystąpił błąd. Być może będziesz miał szansę aby sprzedawca pokrył koszty naprawy z tytułu rękojmi a nie gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojito Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 11 minut temu, Muskel1 napisał(a): Czyli nie minąłe jeszcze rok . Masz wydruk z komputera? powinien tam przy odczytaniu błędów że sterowników być zapisany stepęl czasowy kiedy wystąpił błąd. Być może będziesz miał szansę aby sprzedawca pokrył koszty naprawy z tytułu rękojmi a nie gwarancji. O uderzeniu od strony rękojmi nie pomyślałem. Dziękuję. Spróbuję w ten sposób i zobaczymy co powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF76 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca (edytowane) a jak z olejem? wymaga dolewek? jakiej mocy silnik? 204? Edytowane 7 Lipca przez RALF76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mojito Opublikowano 8 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca W dniu 7.07.2024 o 12:15, RALF76 napisał(a): a jak z olejem? wymaga dolewek? jakiej mocy silnik? 204? Z olejem ok. Tak, 204KM/150kW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi