Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8,5 CPMB] Daily szary sedan 2.0TFSI Quattro USA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyglądają jak JR44 ?

Opublikowano

Ja stawiam na ARCEO Marseille :D

Edytowane przez Monti

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Monti napisał(a):

Ja stawiam na ARCEO Marseille :D

Dokładnie, ARCEO Marseille 19” 9,5J ET40

Opublikowano
4 godziny temu, fabian04 napisał(a):

Dokładnie, ARCEO Marseille 19” 9,5J ET40

Co wygrałem? ?

Opublikowano
  • Autor
20 godzin temu, Monti napisał(a):

Co wygrałem? ?

Talon jest Twój ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nie zawsze jest tak kolorowo jak być powinno ?

Tydzień temu wybrałem się na wirusa silnika i skrzyni biegów do Arkadio Garage, ale niestety po pomiarze serii okazało się że auto wypluło tylko 202hp 303nm i marnie wstaje od dołu, także turbo się obraziło i wymaga specjalisty. Tak czy siak chłopaki zrobili soft, który dał finalnie 245hp oraz 380nm, ale kompletnie mnie to nie zadowala bo dołu jak nie było tak nie ma. W najbliższym czasie turbo poleci na sprawdzenie, jeśli ktoś ma jakieś polecenia szczególnie w małopolsce to chętnie przyjmę ? Pierwszą korektę softu mam gratis, także sprawa szybko do ogarnięcia ?

Z dobrych informacji - Został zrobiony też soft skrzyni polegający na zmianie shiftpointów. Teraz na D kolejne biegi wrzucane są przy 2000 obrotów, auto jest duuuużo przyjemniejsze w jeździe i nie wrzuca 7 biegu przy 50km/h i 1000 obrotach ✌️

image.thumb.png.a3f51ded65c2be4e3b91484ef0e3b1ab.png

No i trochę offtop, ale do rodziny "pojazdów" dołączył Trek Fuel EX8 - Czas zacząć rozglądać się za bagażnikiem dachowym ?

image.thumb.png.6fd1d42cc862a34fa4717a588a2a6065.png

Opublikowano

Zrobili virusa w niesprawnym aucie  ????

Pięknie, na prawdę szacun, chylę czoła....

:polew:

SKąd pomysł ze to turbo ?

Przyczyną słabego dołu wcale nie musi byc samo  turbo.

ale jak juz chces miec dobrze zrobione to uderz tutaj:

M.FACEBOOK.COM

Opublikowano

Skrzynia obowiązek też muszę zrobić,o ile przy butowaniu fajnie chodzi to spokojna jazda jest wk***iajaca bardzo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Po długich poszukiwaniach udało się znaleźć oryginalne dekory piano black w całkiem dobrym stanie ? W końcu środek zaczyna wyglądać tak jak chciałem od początku, teraz tylko znaleźć sensowne fotele i (może kiedyś) wrzuci się czarną podsufitkę. Przy okazji generalne czyszczenie wnętrza po zimie, impregnacja skór, itd. 

IMG_8511.thumb.jpg.6ab21692b1b40c2786500d72f62971ff.jpgIMG_8512.thumb.jpg.540f6a2e1a4048ef84a0993751a5f84a.jpgIMG_8513.thumb.jpg.ced341b316baf5935a90614188f5f6c3.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W końcu zebrałem się i odgruzowałem lakier. Pełna dekontaminacja lakieru, korekta "dwuetapowa" (Zwizzer medium cut + zwizzer fine cut w połączeniu z padami Honey), na wszystkie szyby niewidzialna wycieraczka Glaco DX, na uszczelki zewnętrzne CarPro Dark Side, na lakier Funky Witch Paradise Gloss. Z efektu finalnego jestem zadowolony, na słońcu hologramów brak a rysy mocno zniwelowane. Zdecydowanie kiedyś przyda się ponowne lakierowanie przedniego zderzaka bo od tras autostradowych robi się sito ? Trochę pracy było, może i nie wyszło w 100% idealnie, ale własna robota cieszy najbardziej ✌️

IMG_8811.thumb.jpg.6bd658fac069cc2ea26a31b3b0d5cd22.jpg

IMG_8814.thumb.jpg.c4914581542e7baaa4daec05c076e60e.jpgIMG_8816.thumb.jpg.ddb68f95e71fb96acd86d3fc3b3f2d1a.jpg

Opublikowano

Ale wydech byś doczyścił...?

Opublikowano

Zdecydowanie takie roboty zrobione samemu daja najwięcej satysfakcji ;)

Sam się zbieram po lekku do tego 

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, kamelus_ napisał(a):

Ale wydech byś doczyścił...?

Uwierz, że próbowałem - Chińskie końcówki pokonała jedna zima ? Nie spuszczałem się nad nimi, bo będą nowe - Już porządne ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ogarnales już jakiś bagażnik na rower ? Sam sie za czymś teraz rozglądam na dach/bagaznik 

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Marfiol napisał(a):

Ogarnales już jakiś bagażnik na rower ? Sam sie za czymś teraz rozglądam na dach/bagaznik 

Czaję się na komplet belek + uchwytów na rowery z THULE, bo mają dobre opinie ale ciężko o używki w dobrej cenie do sedana 😞

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Trasa Transfogaraska w Rumunii zaliczona 😎

Średnie spalanie z komputera na trasie ~900km to 7,3l/100km.  

IMG_1266.thumb.jpeg.6d27029ac737bb6005b7b4494813872c.jpegIMG_1257.thumb.jpeg.e8785f07e9ec687cf9e2cc618a9d7b0a.jpegIMG_1294.thumb.jpeg.bf3826b09b49040106030e4fad6d3317.jpeg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno nic się tutaj nie działo, Audi przez zimę głównie klepała kilometry więc nie było o czym pisać 😄 Jednak ostatnio zabrałem się za "odgruzowanie" i wpadł serwis plus kilka modyfikacji. Eksploatacja, czyli olej (klasycznie Ravenol VST 5w40), zestaw filtrów MANN, świece NGK 1675 i nowe cewki NGK U5014. Przy okazji wpadł nowy banan prawy z Lemfordera.

IMG_4982.jpg

Jak widać na zdjęciu - Dorwałem używane, choć w idealnym stanie, stabilizatory H&R z regulowanym przodem, więc przy okazji ich montażu wleciał komplet świeżych łączników Lemfordera. Jak na ten moment bardzo duża różnica w prowadzeniu (oczywiście na plus). Podzielę się głębszymi przemyśleniami jak domknę temat zawieszenia, bo kolejny element czeka już na montaż 🫡

IMG_4981.jpg

No i na koniec - Turbo w końcu doczekało się regeneracji u Geremiego, bo klapka WG już bardzo mocno się tłukła (oczywiście do kompletu doszło pęknięte żeliwo 🥴) Teraz pozostała do zrobienia korekta softu i auto będzie żyło w końcu tak jak powinno.

IMG_5031.jpg

A tutaj kolejny element układanki, gwint Bilstein B14