Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z czujnikiem płynu do spryskiwaczy w A4 B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć dokładałem czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy i mam problem z podłączeniem, masą to wiadomo do śrubki a plus powinien iść do pinu nr1 w kosce od zegarów i problem jest taki że w tym pinie już idzie jakiś przewód i co z tym teraz zrobić ?

Opublikowano

Przetnij go, przylutuj drugi dłuższy kawałek i podłącz do budy auta?

Opublikowano

Ten przewód kończy się w kostce w lewym słupku A, przy podstopnicy. Znajdziesz go po kolorze. Możesz go przeciąć jak kolega wyżej sugeruje i po prostu dolutować się do niego albo możesz zakupić odpowiedni konektor i wpiąć się w kostkę. 

Opublikowano

Czyli on nie jest potrzebny ? Bo kabel już mam przeciągnięty od czujnik, to mogę go wywalić i wpiąć plus od czujnika ? Czy dolutowac ten plus do tego kabla?

Opublikowano

Oryginalny przewód brązowo-czerwony z fabrycznej wiązki masz już dociągnięty z pinu nr 1 niebieskiej 32 pinowej wtyczki przy liczniku do pinu nr 9 czarnej 17 pinowej wtyczki w lewym słupku A na dole przy podnóżku. Zakładam że tak jest po przeczytaniu co napisałeś. Jeżeli tak to tak jak napisali już koledzy wyżej idealnie byłoby zarobić pin na przewodzie idącym do czujnika w zbiorniczku i włożyć go do czarnego gniazda w który wchodzi wcześniej wspomniana czarna wtyczka. Jeżeli nie chce Ci się bawić to podłącz się w dowolnym miejscu do brązowo-czerwonego przewodu. Tak jeszcze tylko nadmienie: sprawdź czy w tym czarnym gnieździe nie jest pin 9 wyprowadzony dalej przewodem bo zaraz się okaże że miałeś instalację gotową tylko wtyczki do czujnika nie zauważyłeś...

Opublikowano

Wiesz może jak to się rozbiera ? Czyli jak dobrze zrozumiałem plus od czujnika podpiąć do kostki w podnóżku (pin9)

Opublikowano

Tak dobrze zrozumiałeś, zapewne jest fioletowa blokada którą trzeba wyjąć lub przesunąć a później kluczami do pinów odblokowujesz i wyciągasz pin.

Opublikowano

Zwykła igła, odginasz lekko ząbki blokujące i wyciągasz.