grzywka-1970 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia Witam ,mam pytanie a mianowicie czy spotkał się ktoś z takim rejestratorkiem i ewentualnie go umie obsłużyć .Posiadam coś takiego w swoim ,auto dopiero przyprowadzone więc się go ,,uczę " Włożyłem tam kartę ,128 ale wyświetla komunikat ,,NO SIGNAL" Sprzedający twierdził że wystarczy ściągnąć aplikację Roadcam,karta minimum 32 G i powinien działać .Może też problem leżeć po stronie nakładki , chińczyk android .Może ,coś ,ktoś słyszał -chętnie podjadę gdyby ktoś potrafił to coś wskrzesić do życia 😂 ,szkoda kleić dodatkowy skoro jest taki .Pozdrawiam
grzywka-1970 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Opublikowano 4 Sierpnia Witam ,myślę że może o to chodzić ,auto jest z połowy 2018, urządzenie lekko różni się od tych co obecnie oferują .Zaczynam dopiero zgłębiać temat więc tak lekko po omacku . To coś takiego czyli z oryginałem ma mało wspólnego ale jak jest to mogło by działać 🙂 https://pl.aliexpress.com/item/1005002559263319.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&src=google&albch=shopping&acnt=708-803-3821&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=pl1005002559263319&ds_e_product_merchant_id=410714316&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19366670532&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwzby1BhCQARIsAJ_0t5ObHEGpLRkG684D92wTlpyXreFkThBOIi3jB1xMeW8EciiUa46ZDC8aAq6GEALw_wcB&aff_fcid=851897eae0f047f195a6b7dbb8ff9efb-1722802321720-08929-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=851897eae0f047f195a6b7dbb8ff9efb-1722802321720-08929-UneMJZVf&terminal_id=86cde58a09a84c21a0ccbc1779d8d2f2&afSmartRedirect=n
grzywka-1970 Opublikowano 4 Sierpnia Autor Opublikowano 4 Sierpnia Wiem , teraz wiem , czytałem opinie ,montują bo wygląda jak OEM , dlatego mnie to zgubiło , ale tak jak pisałem skoro jest to mógłby działać ,gdyby ktoś z tego korzystał to proszę o info i ewentualną pomoc.Pozdrawiam.
Muskel1 Opublikowano 4 Sierpnia Opublikowano 4 Sierpnia (edytowane) Potrzebujesz aplikację np. FitcamX i łączysz się z kamerą poprzez WiFi. Mam taką kamerę u siebie. Edytowane 4 Sierpnia przez Muskel1
duzy616 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 3 godziny temu, Muskel1 napisał(a): Mam taką kamerę u siebie Jak to się spisuje ? Na tył też masz coś ciekawego ?
grzywka-1970 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia 9 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Potrzebujesz aplikację np. FitcamX i łączysz się z kamerą poprzez WiFi. Mam taką kamerę u siebie. Dzięki ,zobaczę co tam wymodzę,myślę że rozmiar karty jej nie przeszkadza ,bawiłem się dzisiaj trochę w nocy w robocie ale z tego Roadcam nie rusza .Pozdrawiam
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Nie ruszy, bo musisz najpierrw połączyć telefon z kamerą. W tym celu musisz w połączeniach poprzez WiFi wyszukać nową sieć (Acsses Point kamery) i sparować urządzenia. Wymagane jest wprowadzenie hasła WiFi kamery. Nie znając hasła nie połączysz się z kamerą.
grzywka-1970 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia Ano widzisz sieć jest od kamery tylko zastanawiam się czy net w aucie nie będzie do tego potrzebny ,jak zrobisz router z telefonu to wyłączy WIFI i tak w kółko , rejestrator sam w sobie włączony bo widać od dołu jakieś światełko ( pewnie w tunelu 😂) Pomęczę trochę to może się uda .
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Nie robisz routera z telefonu i nie potrzebujesz sieci do tego. Kamera jest routerem i z nią się musisz połączyć wpisując hasło do wifi, którego jak mniemam nie masz/nie znasz. Bez tego się nie połączysz.
grzywka-1970 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia Hasło sprzedający podał , a w sumie dwa także trzeba zerknąć ,czytałem też żeby próbować łączenie bez karty bez karty -zobaczę czy coś to pomoże .
grzywka-1970 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia Nic ,trzeba się poddać ,sieć jest widziana przez telefon ( w sumie 2) i ten sam komunikat - nie połączono z siecią ,hasło i to samo .Nie wiem , Niemiec bez zastanowienia podał kod 12345678 ,to raczej standart przy kamerach ,mam mio w drugim aucie i też jest taki ,nie sądzę żeby się bawił w zmienianie tego ,nie wiem o co kaman 😕
steve69 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Próbowałeś połączyć się z kamerą innym telefonem? Można przywrócić ustawienia fabryczne w kamerce i wtedy próbować połączenia.
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Bez połączenia się z kamerką nic nie przywrócisz. Bez hasła nie połączysz się z kamerką.
steve69 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Jeśli to kamera z tego linku: https://a4-klub.pl/topic/500971-oryginalny-rejestrator-jazdy-audi-q5/#comment-5789242 to według informacji zawartych na stronie Aliexpress kamerę można przywrócić do ustawień fabrycznych bez wcześniejszego połączenia się z nią: "Problem 8: Co powinienem zrobić, jeśli zapomnę nazwę lub hasło Wi-Fi? Rozwiązanie: Naciśnij i przytrzymaj klawisz aparatu przez 20 sekund lub użyj spinacza, aby nacisnąć przycisk resetowania."
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Spróbuj hasło 88888888 Takie było u mnie fabrycznie. Do każdej kamery dołączony jest kod na kartce. U mnie był taki.
grzywka-1970 Opublikowano 5 Sierpnia Autor Opublikowano 5 Sierpnia Zerknę ,dziękuje ,a może ??? telefony dwa także raczej nie po ich stronie problem
Muskel1 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Przywróć ustawienia fabryczne i wypróbuj hasło z ósemkami.
Rekomendowane odpowiedzi