koziol99 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Dzień dobry 🙂 przymierzam się do zakupu A4 B8. Obecnie jeżdżę wysłużonym już B6. Auto nigdy mnie nie zawiodło. Ale przyszła pora na zmianę. Od zawsze marzył mi się automat, jeździłem wiele razy, dla mnie to mega wygodne rozwiązanie. Ogólnie nie robimy z żoną jakoś sporo kilometrów, około 20-25 tys rocznie. Ale mamy w roku kilka wyjazdów po kilkaset (800-1000) kilometrów i co roku na Chorwację. Budżet jakim dysponujemy to ok. 50 tys złotych. Skłaniałbym się ku dieslowi. 2.0 wersja 170 KM. Czy w tych pieniądzach znajdę coś godnego uwagi? Oczywiście zależy od egzemplarza, ale podeślę kilka ciekawych według mnie. I jeszcze jedna kwestia. Spoglądam czasami na aukcje A6 C7, jest też sporo w takim przedziale. Jeździłem A6 i wygoda, przestronność jest dużo większa. Pytanie czy w tych pieniądzach można znaleźć spoko egzemplarz? Macie tutaj dużo większe pojęcie, chętnie poczytam jak wypowie się ktoś mądrzejszy ode mnie. Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie
Koalakm Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Hej Moje zdanie jest takie: Jezeli mozesz dolozyc - doloz do A4 B9... Jezeli nie mozesz, to tez bym szedl w diesla w B8. Koniecznie zadbany, z pewna historia od godnego zaufania czlowieka. Przebieg pewnie bedzie > 200 tys? Podsylaj linki to kazdy swoje 2 grosze da. Byc moze faktycznie trafisz bardziej zadbane A6 C7 - tez z silnikiem 2.0 - mysle ze to warte rozwazenia szczegolnie ze to na pewno wieksze auto i wygodniejsze.
koziol99 Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia Tylko B9 w tym przedziale ciężko znaleźć. Jest niedaleko mnie ale gość twierdzi że tylko przednia szyba pęknięta. Pewnie golas, nie znam się za bardzo, bo ja się zatrzymałem na B6. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-audi-a4-avant-b9-ID6GABkN.html Wymienic szybę i jeździć 🙂
przem8 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) W tym budżecie to prędzej passata b8 znajdziesz niż jakiekolwiek a4 b8, a b9 tym bardziej. I w pasku masz lepszy automat niz multi w b8 i 0ck w b9, którego naprawa kosztuje krocie. Edytowane 8 Sierpnia przez przem8
Koalakm Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia 53 minuty temu, koziol99 napisał(a): Tylko B9 w tym przedziale ciężko znaleźć. Jest niedaleko mnie ale gość twierdzi że tylko przednia szyba pęknięta. Pewnie golas, nie znam się za bardzo, bo ja się zatrzymałem na B6. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-audi-a4-avant-b9-ID6GABkN.html Wymienic szybę i jeździć 🙂 jezeli przebieg nie jest za duzy ja bym sie zainteresowal. Tylne lampy wymienione na plywajace - jezeli zrobil to aby upiekszyc auto to spoko na plus. Te 4 rury z tylu hmm to nie wiem co to.... Sprawdz z kims, lakier itp, przejedz sie.
koziol99 Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia 38 minut temu, przem8 napisał(a): W tym budżecie to prędzej passata b8 znajdziesz niż jakiekolwiek a4 b8, a b9 tym bardziej. I w pasku masz lepszy automat niz multi w b8 i 0ck w b9, którego naprawa kosztuje krocie. Więc pewnej A6 C7 tym bardziej. To jest chyba spoko. https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-2-0-tdi177kmquattros-tronicoryginal-z-niemiecwebastoel-klapa-ID6GDYeS.html
koziol99 Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia 39 minut temu, przem8 napisał(a): Na zdjęciach wszystkie piękne. Pełna zgoda 😁 Natomiast tutaj ludzie się znają, wiedzą na co zwrócić uwagę. Niektóre rzeczy od razu im się rzucą w oczy, niż takiemu świeżakowi jak ja. Przy automacie, wersja 170 KM, na co najlepiej zwrócić uwagę przy zakupie? Dziękuję za pomoc
przem8 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) Może się mylę ale w wersjach 177kuni są wtryski piezo, które nie nadają się do regeneracji i są drogie w zakupie w razie jak przyjdzie wymienić. Bez diagnostyki gdzie sprawdzisz stan dpf, parametry wtryskiwaczy i odczyt błędów ze wszystkich modułów to nawet nie ma co podchodzić do zakupu. Jak chcesz to mogę dać Ci namiar na pw na tanie i pewne sprawdzenie historii z aso. Mnie to uratowało od dymania na darmo kilkaset km po "bezwypadkową" igiełke. Edytowane 8 Sierpnia przez przem8
koziol99 Opublikowano 8 Sierpnia Autor Opublikowano 8 Sierpnia 14 minut temu, przem8 napisał(a): Może się mylę ale w wersjach 177kuni są wtryski piezo, które nie nadają się do regeneracji i są drogie w zakupie w razie jak przyjdzie wymienić. Bez diagnostyki gdzie sprawdzisz stan dpf, parametry wtryskiwaczy i odczyt błędów ze wszystkich modułów to nawet nie ma co podchodzić do zakupu. Jak chcesz to mogę dać Ci namiar na pw na tanie i pewne sprawdzenie historii z aso. Mnie to uratowało od dymania na darmo kilkaset km po "bezwypadkową" igiełke. Bardzo poproszę jeśli jest taka możliwość.l a te wersje 190 KM?
mimi23 Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia Dobry wieczór Witam wszystkich forumowiczów Od dłuższego czasu planuje kupić Audi a4 b8 Używany Audi A4 2012 - 53 500 PLN, 235 100 km - Otomoto.pl WWW.OTOMOTO.PL OTOMOTO - nowe i używane samochody i motocykle w Polska Jedna z ofert jaka jestem zainteresowany. Ale problem mój tkwi w czym innym Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi poradzić czy kupić takie auto czy auto od znajomego Auto znajomego ma 2.0 150 km automat 2013 rok Auto znajomego ma potwierdzone 160 tys przebiegu salon polska 2 właściciel wszystkie naprawy i wymiany olejów na czas auto ma ok 10 tys przejechane na nowym rozrządzie i ma wymieniony olej w silniku i skrzyni.Cena ok 56 wiadomo do negocjacji. Drodzy forumowicze jak byście byli w takiej sytuacji jak ja co byście wybrali Quatro z większym przebiegiem czy zwykły ale pewny Z góry dziękuję za opinię i pozdrawiam
Alduric Opublikowano 8 Sierpnia Opublikowano 8 Sierpnia (edytowane) Zawsze zwykły ale pewny będzie lepszy. Chyba że srasz pieniędzmi i Ci tolotto czy wsadzisz w niego 10, 20 czy 30 tysięcy potem. Edytowane 8 Sierpnia przez Alduric
Koalakm Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 8 godzin temu, mimi23 napisał(a): Drodzy forumowicze jak byście byli w takiej sytuacji jak ja co byście wybrali Quattro z większym przebiegiem czy zwykły ale pewny wybor dosc trudny. Rozumiem ze quattro jest w manualu a od znajomego FWD i automat? Ten ktory podeslales jest naprawde fajnie wyposazony (no jedynie nie ma skor), widze radar (czyli aktywny tempomat), bliss itd. no i quattro. Przebieg jednak jest duzo wiekszy, czyli 160 tys do 235 tys, to liczac srednie 15 tys km rocznie to masz okolo 5 lat jezdzenia autem od znajomego a bedziesz przeciez kiedys sprzedawal... Przy normalnej jezdzie samego quattro moze Ci brakowac tylk ow momencie ostrego startu od zera - czasem moze zrywac przyczepnosc - w trakcie jazdy juz mniej wiecej od 40 - 50km/h juz nie bedzie tracil przyczepnosci. Quattro tez fajne w gorach szczegolnie zima. Pisze z doswiadczenia przy a4 b9 FWD - 190KM. Z drugiej strony jezeli auto bylo serwisowane i da sie to udowodnic na 100% to przebieg 235 tys tez straszny nie jest - choc cena moim zdaniem zbyt wysoka. Pytanie na czym zawsze najbardziej Ci zalezalo, czy wlasnie obecnie brakowalo Ci quattro, czy automatycznej skrzyni... Jezeli masz zamiar kupi auto na dluugie lata to lepiej aby mialo czego zawsze chciales. Mozesz tez isc droga ze bierzesz od znajomego z mysla ze za 2 lata sprzedaz i kupisz inne...
Lukasz_mk2 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Jak ci nie zależy na mocy i Quatro to bierz od znajomego - młodszy rocznik, wiesz co masz. A te opisy w ogłoszeniach są super🤣 "Auto kupione od jednego właściciela który sobie skonfigurował auto pod siebie lakier na zamówienie." - a jak można kupić nowe auto bez zamówienia "pod siebie"?? Co do lakieru ta fabryka audi musiała całą technologie na lakierni zmieniać pod jednego klienta🤣🤣 Napisz może jeszcze jakie wyposażenie ma auto od znajomego, bo jeżeli jest to golas to można by to jeszcze przemyśleć.
mimi23 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Witam Dziękiuje za odpowiedź Auto jak bym kupił to raczej na lata Jeśli będę musiał w roku trochę popracować to auto może przejechać ponad 20 tys Chciałbym wiedzieć czy taki napęd Quatro jest awaryjny Bo na przykład znajomy twierdzi że u niego że skrzynią automatyczną nic sie nie będzie dzialo Auto znajomego jest podobnie doposażone I jeszcze jedno czy Quatro będzie więcej palić przy spokojnej jeździe czy automat?
Koalakm Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia 33 minuty temu, mimi23 napisał(a): Chciałbym wiedzieć czy taki napęd Quatro jest awaryjny z quattro chyba nic sie nie powinno dziac.. ale to niech sie ktos z praktyki wypowie 34 minuty temu, mimi23 napisał(a): I jeszcze jedno czy Quatro będzie więcej palić przy spokojnej jeździe czy automat? jeden diabel moim zdaniem. Quattro z manualem spali tyle co FWD z automatem - szczegolnie w dieslu Automat to zdecydowanie wieksza wygoda, sprawdz jaki tam siedzi dokladnie automat (czy to juz stronic?) i tez sie na pewno ktos wypowie. Na pewno automat w eksploatacji drozszy, wymiana oleju no i przy pechu jakas awaria moze byc (w manualu awarie rzadziej jednak wystepuja).
koziol99 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia Co myślicie o tym egzemplarzu? Tak naaaa pierwszy rzut oka.https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/audi-a4-avant-s-line-skora-navi-climatronic-tempomat-ID6GEFp0.html
mimi23 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia A czy ktoś by mógł podesłać jakieś linki z aukcjami mi się wydaje że już chyba wszystkie widziałem ale może coś przeoczyłem Maks do 60 tys zwykle 2.0 Tylko sedan
Alduric Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Może jeszcze CI kupić i dostarczyć auto pod dom :D? 1
koziol99 Opublikowano 9 Sierpnia Autor Opublikowano 9 Sierpnia (edytowane) 54 minuty temu, mimi23 napisał(a): A czy ktoś by mógł podesłać jakieś linki z aukcjami mi się wydaje że już chyba wszystkie widziałem ale może coś przeoczyłem Maks do 60 tys zwykle 2.0 Tylko sedan Najepiej to założyć swój własny temat ☺️ Edytowane 9 Sierpnia przez koziol99
Rekomendowane odpowiedzi